Slutet i sikte

Nu... nu äntligen känns det som om det kommer bli ett slut på allt byggande någon gång. Även om det är en del pyssel kvar. Matrummet är äntligen målat och tapetserat och har fått parkettgolv, och i veckan kommer elektrikerna och fixar så vi har någonstans att stoppa in våra kontakter till lampor och annat. Vi har även beställt ett stort bord där många ska få plats vid kalas, julfirande och annat firande. Vilket kommer väl till pass på söndag då vi ska fira lilla J:s födelsedag. Hon blev ju vår lilla 1-åring i onsdags... min lilla bäbis!!! Mamman har lite små-ångest över att det går så fort...
Nu har hon dessutom kommit underfund med hur man håller balansen och går längre sträckor, då är det bra med eget rum och stort vardagsrum att traska omkring i.
Idag har snickarna varit här och fixat lite kvarglömt pyssel och just nu har jag två från snickeriet som ska göra trappan här och kontrollmäter. Vi får stå ut med vår tillfälliga trappa ett par veckor till, men de har lovat att få den riktiga trappan på plats innan jul (och det hoppas vi på... man vet ju aldrig vad som kan börja strula...).
Kommer nog lite foton på matrum mm framöver i veckan.

Möbelflytt

Min lilla dotter förvandlas då och då till en liten tiger, i alla fall låter det som det. Jag har lagt henne för lite förmiddagssömn (vilket vi egentligen har slutat med, men hon verkade så otroligt trött) och nu står hon i sängen och imiterar en tigerunge på bästa sätt. Tror inte hon kommer somna.

I helgen lekte jag rörmokare och hjälpte sambon att lägga golvvärme i nya matrummet


Och sen bar jag upp storbarnens alla grejer plus möbler (det var väl i och för sig mest M som bar möbler, men jag hjälpte till med de största). Det är inte klokt vad pryttlar de har, mina stora små! Nu står det fullt med fullproppade kassar som ska packas upp. Det lär bli rensning innan det är dags att placera allt i lådor och bokyllor!!
Barnens "rätt" stökiga rum


Min lilla står inte längre i sängen, utan här bredvid mig. Jag gav upp och gick in och hämtade henne. Innan vi gick ut ur hennes nya fina rum, som hon bara älskar, hälsade vi så klart på Grodan, Hoppe Hare och Åsnan i IKEAs röda luftballong som hänger i taket i väntan på att det ska komma upp en lampa där. Den är den STORA favoriten just nu och man bara måste prata med den VARENDA gång man går in och ut ur rummet...Bästaste mobilen från IKEA som man måste prata med lite då och då...


Nu håller Lillan på att möblera om i tv-bänken. Dags att leta upp lite kläder åt henne och fixa sen frukost åt mamman, för nu är äntligen magen hungrig.

Jag är kvar

I förrgår skrev jag ett jättelångt inlägg här och skulle uppdatera... då lade internet av och allt försvann (nej jag hade inte sparat som man bör göra, nej). Då tappade jag sugen och gav upp... lite pga att det hände i början av veckan också och jag inte kom igen då heller. Nu gör jag ett nytt försök, så får vi se hur det går.
Förra helgen var det Ullared med alla tre barnen och mina föräldrar som gällde, det blev en fredag-lördag av
  • Lååång bilfärd med tre barn. E frågade när vi skulle stanna och äte efter sådär 40 min, vi hade glömt att de brukar äta mellanmål direkt efter skolan. Efter ett stopp på den där amerikanska hamburgerrestaurangen som börjar på "M" blev det bättre ljud i skällan.
  • Mysig stuga på hästgård. Sonen deklarerade att han kunde bo där "resten av sitt liv". Fast sen ville han hem och se sitt nya rum hos mig och M kom han på.
  • Tidig lördagsshopping med stora dottern
  • Frukost i stugan
  • Nästan 2 timmars köande för shoppingrunda nr 2
  • Sen lunch
  • Lååång, mörk bilfärd hem med massor av kläder, leksaker, pryttlar och godis...
När de stora barnen var överlämnade till sin pappa och mormor och morfar fått hoppa av hemma hos sig styrde jag och lilla J kosan hemåt. Jag var väl halvt om halvt förberedd på att bära möbler, eftersom M hade talat om att golvet var färdiglagt på övevåningen så vi kunde flytta upp. Var väl inte helt förtjust i tanken efter två rätt fullspäckade dagar borta.
Men gissa vad!!! Självklart hade världens bästa sambo burit upp alla sovrums- och vardagsrumsmöbler med hjälp av sin bror. Så det var bara att byta om till myskläder, plocka fram lördagsmyset och slänga sig i soffan.

Nya vardagsrummet och sovrummet

Nu håller älskade M på med att lägga golv i blivande matrummet (fd vardagsrummet) och igår sågade han upp väggen till köket och gjorde ett stort valv så det blir mer öppet. Förhoppningsvis kan målaren komma förbi snart och spackla också så vi kan få på lite färg och tapeter på väggarna i vårt matrum.
Dags att få på Lilla J pyjamasen, hon sitter här på golvet och tittar på Keno, och sen är det tacos och fredagsmys som gäller.

Lilla J har tagit

massor med steg idag, och efteråt klappat händerna åt sitt stordåd. Hennes mamma har ju klappat händerna när hon gått några steg då och då, så det ska nog vara så. Man tar några steg och stannar sen och klappar händerna...
Annars är Fisher Price-bussen, som mormor och morfar köpt med sig hem från USA till henne, favoritleksaken nu. Den är verkligen hysteriskt kul. Man kan plocka i och plocka ur gubbarna genom taket, eller sidodörren... eller det roligaste, genom bakluckan. Sen trycker mamma ibland på knappen på sätet längst fram i bussen och den spelar den där käcka åka-till-skolan-melodin på engelska, med passande röda blinkande lampor till. Verkligen JÄTTE-trevligt och dansvänligt!! Leksaksmobilen är också en kul mojäng. Den låter när man trycker på knapparna och sen lyssnar man om det är någon där i luren som pratar. Det är det ju alltid när mamma har sin telefon vid örat
Tala om att de tar efter, våra små...
Men nu klipper ögonen på den lilla, dags för lite slummer medan hennes mamma packar det sista inför helgens äventyr.

Yes, målaren är

klar där uppe. Alla rummen är beige-vita (latte) och barnens rum har fått en färgad fondvägg. Så småningom ska undertecknad måla motiv på dem. T vill ha en tiger, E ville först ha delfiner... men jag ska se om hon inte går med på moln och någon fågel för hennes färg är verkligen himmelsblå och lilla J ska få en nallebjörn i någon form.
Älskade M är nu i full fart med att lägga golv så vi kan flytta upp så snart som möjligt. Vårt sovrum är redan avklarat och ikväll väntar lilla J:s rum. Förhoppningsvis kan vi börja flytta upp på söndag. Åh vad skönt det ska bli att slippa sovrummet här nere och allt byggdamm som ligger överallt.
"The master bedroom" med golv och allt. Nu står det och väntar på möbler... och garderobLilla J har fått en grön fondvägg (svårt att se hur den ser ut här dock) och ska få golv ikvällT:s rum med den oranga väggen som ska dekoreras med en stor tigerE:s rum med himmelsblå vägg


Imorgon lämnar jag min älskade, stackars, M hemma med golvläggandet och åker till Ullared med alla mina tre barn, mina föräldrar och syster. Efter mycket om och men fick vi tag på en stuga och ska ha lite minisemester tillsammans... och så klart shoppa loss massor. Barnen har vuxit ur nästan alla sina kläder så det är där de mesta av pengarna ska läggas. Sen blir det nog en hel del annat också... och även något plagg till mig själv.
Dags att börja packa

Vi har varit

på mamma-barn-fika i smedby under förmiddagen. Är så glad att jag har vänner som är hemma och mamma-jobbar samtidigt som jag, som man kan ha så trevliga fikaträffar med. Jag är också glad att snöfallet inte började förrän efter jag och lilla J kommit hem, efter att ha mellanlandat på Ingelsta shopping för lite mat- och 18-årspresent-inköp. Nu singlar snöflingorna ner så fint där ute, och lägger sig på bl.a. vår balkong MED räcke och altan MED trappa (dock ej helt klar än).
balkongen som nu förärats med ett räckebalkongräcke och trappa (som ska "fyllas" igen mellan trappstegen så småningom)


Ett ställe där snön inte faller är dock vår nu färdiga entré... för där har vi tak, haha. Nu har vi ett bra avställnings-ställe för pulkor, skidor och snowracern i vinter.
Nya entrén där diverse vinter-uteleksaker kan förvaras framöver


Snickarna är alltså helt klara med sitt här hemma, och sa "hej då" för sista gången igår. Känns skönt att slippa hoppar ur sängen och göra sig i ordning innan de invaderar klockan strax innan sju, men samtidigt konstigt. Man har ju vant sig vid att ha dem här runt huset, hamrandes och sågandes.
Här inne har projekt takförhöjt matrum (fd vardagsrum) påbörjats, och älskade M har slitit som ett djur med att bryta bort lister och sätta upp gipsskivor både på väggar och tak.
Men först tömde vi så klart rummet, så det blev ekande tomt. Inte alla som har skinnsoffa på altanen...
Nu väntar det på att bli spacklat, bara målaren blir klar med väggmålandet på övervåningen.
Vardagsrum förberett för takförhöjning, tomt, ekande och fortfarande rätt rent.


Vardagsrum efter takförhöjning, gipsat och klart... och "aningen" mer dammigt och smutsigt...


Härom dagen skulle en kille komma och mäta inför trapp-installationen. Tyvärr kom han inte... hans företag hade gått i konkurs... Så helt plötsligt stod vi helt utan trappa till övervåningen. Nu har ett annat företag varit här och mätt och ska fixa en trappa åt oss, men det kommer dröja aningen längre tid att få dit den. Eftersom vi tänkt flytta upp sovrummen rätt snart kände vi att det vore rätt mycket bra med en trappa att gå i. Så nu har det fixats en temporär snickartrappa åt oss. Inte optimalt, men bättre än att klättra upp och ner på en stege, särskilt när man ska transportera möbler och dessutom en snart 1-årig dotter.

Nya matrummet, som väntar på spackel, tapet och färg, med den temporära trappan (och det skitiga golvet)


Nu har lilldottern sovit alldeles för länge, trött efter förmiddagens äventyr som inte tillät någon förmiddagssömn (mer än 15-minuters slumrarna i bilen dit och hem). Dags att väcka henne och fixa lite gröt till hennes mellanmål.


RSS 2.0