Vi har varit

på mamma-barn-fika i smedby under förmiddagen. Är så glad att jag har vänner som är hemma och mamma-jobbar samtidigt som jag, som man kan ha så trevliga fikaträffar med. Jag är också glad att snöfallet inte började förrän efter jag och lilla J kommit hem, efter att ha mellanlandat på Ingelsta shopping för lite mat- och 18-årspresent-inköp. Nu singlar snöflingorna ner så fint där ute, och lägger sig på bl.a. vår balkong MED räcke och altan MED trappa (dock ej helt klar än).
balkongen som nu förärats med ett räcke



balkongräcke och trappa (som ska "fyllas" igen mellan trappstegen så småningom)


Ett ställe där snön inte faller är dock vår nu färdiga entré... för där har vi tak, haha. Nu har vi ett bra avställnings-ställe för pulkor, skidor och snowracern i vinter.
Nya entrén där diverse vinter-uteleksaker kan förvaras framöver


Snickarna är alltså helt klara med sitt här hemma, och sa "hej då" för sista gången igår. Känns skönt att slippa hoppar ur sängen och göra sig i ordning innan de invaderar klockan strax innan sju, men samtidigt konstigt. Man har ju vant sig vid att ha dem här runt huset, hamrandes och sågandes.
Här inne har projekt takförhöjt matrum (fd vardagsrum) påbörjats, och älskade M har slitit som ett djur med att bryta bort lister och sätta upp gipsskivor både på väggar och tak.
Men först tömde vi så klart rummet, så det blev ekande tomt. Inte alla som har skinnsoffa på altanen...
Nu väntar det på att bli spacklat, bara målaren blir klar med väggmålandet på övervåningen.
Vardagsrum förberett för takförhöjning, tomt, ekande och fortfarande rätt rent.


Vardagsrum efter takförhöjning, gipsat och klart... och "aningen" mer dammigt och smutsigt...


Härom dagen skulle en kille komma och mäta inför trapp-installationen. Tyvärr kom han inte... hans företag hade gått i konkurs... Så helt plötsligt stod vi helt utan trappa till övervåningen. Nu har ett annat företag varit här och mätt och ska fixa en trappa åt oss, men det kommer dröja aningen längre tid att få dit den. Eftersom vi tänkt flytta upp sovrummen rätt snart kände vi att det vore rätt mycket bra med en trappa att gå i. Så nu har det fixats en temporär snickartrappa åt oss. Inte optimalt, men bättre än att klättra upp och ner på en stege, särskilt när man ska transportera möbler och dessutom en snart 1-årig dotter.

Nya matrummet, som väntar på spackel, tapet och färg, med den temporära trappan (och det skitiga golvet)


Nu har lilldottern sovit alldeles för länge, trött efter förmiddagens äventyr som inte tillät någon förmiddagssömn (mer än 15-minuters slumrarna i bilen dit och hem). Dags att väcka henne och fixa lite gröt till hennes mellanmål.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0