10-årsdag och braskaminmys

Stora dottern har fyllt 10 år. TIO år!!!! Hur gammal är då inte jag om jag har en 10-årig dotter... Hur kan det gått så lång tid sen mitt lilla knytte kom ut, efter mycket om och men...?
Det var en spänd 9-åring som gick och la sig i torsdags kväll och en glad och stolt 10-åring som vaknade på fredagsmorgonen av att mamma, bonuspappa och lillebror klampade nerför trappan med frukostbricka och paket skrålandes "Ja må hon leva" (lillasyster sov fortfarande gott i sin spjälsäng).
Sen gick fredagen och lördagen i födelsedagens tecken med födelsedags-fredagsmys (hemmagjorda hamburgare, marängsviss, popcorn, salta pinnar och läsk... och filmen Bolt) och stort släktkalas hemma hos mina föräldrar (pga röran här hemma) på lördagen.
Måste erkänna att det är rätt skönt att helgen är över...

Idag har byggställningen runt huset plockats ner och vi har tagit ytterligare ett steg från byggarbetsplats till tvåvåningshus. Numera får man ta sig upp på övervåningen via stegar till balkongen, men om någon/några veckor sågar de upp taket här inne i vardagsrummet och vi ska kunna ta oss upp inifrån (även om det bara blir via en temporär trappa i början). Ser fram emot den röran med skräckblandad förtjusning...
entrésidan när byggställningen är bortaResten av huset av huset utan byggnadsställning


Inne börjar vi ana hur det kommer att se ut. På barnrums-badrumssidan har väggarna kommit upp. Helt plötsligt såg rummen mycket större ut än när vi mätte ut dem på golvet och undrade hur barnen skulle få plats, trots att de är större än snittstorleken på barnrum...
Även vardagsrummet ser nu större ut än vi trodde.
Väggarna till barnrummen och badrummet uppeVardags-allrummet...


Nu ska jag tända en brasa i braskaminen och mysa lite i väntan på Svenska Hollywoodfruar på tv. Sotaren var här i torsdags och godkände den förlängda skorstenen och igår eldade vi för första gången den här hösten.
premiärbrasan för hösten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0