Jaha...

Nu förstår jag vad sambon min menar med att "göra något"







Bygga extratak från; och bänk på allt-i-allo-boden samt stötta upp taket till vedskjulet. Med lite hjälp av T...

Själv tyckte jag att gå runt i trädgården och fota och att baka äppelpaj till fikat var att "göra något"


I väntan på skörd



Och det som skördas lite då och då


Äppelpajen efter att familjen gått lös på den under fikat

Nu har jag även plockat undan i köket efter fikat, plockat i diskmaskinen, laddat ännu en tvätt i tvättmaskinen, lagt fläskfilén i marinad till kvällens grillning, bytt blöja på Lilla J och satt på Teletubbies på tv:n åt barnen. Hoppas det också godkännes som att "göra något".

För övrigt säger jag bara: Joshua Radin och Jack Johnson!! De spelas flitigt på min spotify just nu. Ett hett tips!!

Vadå göra något?

Sambon reste sig nyss från soffan där vi båda suttit och njutit morgon/förmiddagskaffet medan jag kompat med bästaste fyrkantiga kompisen framför mig. Och så sa han med menande blick på mig "nähä, dags att börja göra något". Vadå göra något? Det gjorde vi ju: drack kaffe, lyssnade på musik och jag sysselsatte mig dessutom med att "facebooka", kolla vädret, läsa aftonbladet och leta musik på Spotify. DET kallar jag göra något... faktiskt. Ibland är han svår att förstå, min älskling
Men nu kanske man ska gå upp på övervåningen och se till att barnaskaran får på sig kläder och kanske rentav går ut en stund. Så kan jag fortsätta att göra mitt. Eller så går jag också ut... kanske.

Nagellacks-avvänjning tack!

Hjälp! Jag tror jag börjar bli beroende. Av nagellack!! Av att måla det på naglarna alltså. Jag lovar, jag inte smakat en enda droppe... än så länge. Köpte två nya nagellack på GeKås i förrgår, ett glittrigt mörkgrått och ett metalliskt mörkblått, som nu har lagts till samlingen. Eftersom jag vet att det under dagen är lögn att måla naglarna och sen inte repa upp lacket på stört, ser jag alltid till att måla dem på kvällen framför tv:n eller så, och så får de sen ostört torka ordentligt under natten då jag mest bara sover och inte håller på med disk, tvätt, barnpassning, städning och annat sånt kul som brukar förstöra nymålade naglar. Igårkväll passade jag alltså på att måla både tånaglarna och fingernaglarna och valde det gråa lacket. Och tja, det blev riktigt bra... Men sen förstår ni, så kan jag inte nöja mig där utan går och sneglar på mina andra nagellack och planerar vad jag ska måla nästa gång. Idag kunde jag inte hålla mig utan passade på att måla över det gråa lacket med det nya blåa när jag ändå var på toa. Så vips har jag nu blå naglar istället... och börjar redan fundera på om jag inte vill att de ska vara röda istället... eller kanske ska jag måla på ett av de där genomskinliga med glitter över det blå... så ser de kanske ut som små stjärnhimlar...

Hur ska det gå när jag börjar jobba igen, och inte får ha nagellack. Fatta vad jag under jobbdagarna kommer gå och fundera ut hur mina naglar ska målas till helgen och hur i allsin da'r ska jag hinna med alla färgbyten? Får nog ta till nästa vecka som avvänjningsvecka...


Mina naglar under påskhelgen. Hade då inte helt utvecklat min besatthet än dock... tror färgen fick vara kvar hela ledigheten.

Alive

Ja då, jag lever och har inte lämnat bloggvärlden...
Vi kom hem helskinnade från Skåne, fast kanske aningen senare än beräknat. Förseningen kan ha haft något med det "lilla" stoppet i Ullared att göra... Ullared och GeKås, vilket fascinerande fenomen! Men det tar vi mer om en annan gång
Nu har vi varit hemma 1,5 dygn och jag kunde börjat undra om vi varit iväg alls... om det inte var för tvätthögarna inne i badrummet, påsarna med sand, stenar och snäckor från danska västkusten inne på kontoret (med dem och tillsammans med lite annat smått och gott från Danmark tänkte jag så småningom hitta skapandet i mig och fixa ihop lite minnestalvor till barnen och ljusarrangemang inför höstens mörker) och alla bilder från bilresor, rastplatser, Legoland och badstränder som ska sorteras.


Lite av det vi (jag) samlade in på badstränderna


osorterade bilder

Jag gjorde mitt bästa med att ta med mig vårt fina semesterväder hem till Sverige, eftersom jag hört att solen höll sig borta rätt bra här hemma medan vi hade jättefint väder, och igår såg det ju ut att fungera riktigt bra. Eftersom det var varmt och solen sken fixade vi bara det viktigaste och passade sedan på att njuta av vår trädgård och pool


Lilla J har blivit ett riktigt vattendjur och vill ta sig fram själv i poolen, trots att vattnet står henne till hakan

Men idag är himlens stora vattenspridare på och matar växter och blommor, så det blir till att åka och handla lite nödvändigheter och fixa inomhus. Kanske till och med få bort de små alptopparna av tvätt i badrummet rent utav.
Solstolarna känns inte så inbjudande idag och får klara sig själva

Styr snart kosan hemåt

Hejsan hej! Nu är jag här igen efter lite semesterpaus. Har visserligen fortfarande semester och sitter nu i sängen på hotellrummet i Danmark med datorn i knät. På det stora hela har vi haft det väldigt bra. God mat och bra service på hotellet, massa med lego och karuseller i två dagar på nöjesfältet som jag tror har något med just lego att göra. Sol och höga vågor på Jylländska västkusten och mys med barnen och mina päron som vi så passande tog med oss.
Tror T gör "god mat"-tecknet, för det har verkligen inte gått någon nöd på oss i matväg


Målet med hela resan enligt barnen



Målet med resan enligt mig

Att hotellrummet är "rätt" litet, har en smått sliten och lite äcklig heltäckningsmatta och saknar luftkonditionering (så att vi bott i någon slags bastu med fyra sängar), plus att vi fick med oss halva Hvide Sandes sandstrand hem idag, är små pettitesser. Värme och sandstränder hör ju ihop, så varför inte fixa en egen liten strand i det varma hotellrummet liksom... och på samma gång göra något åt heltäckningsmattan. Två flugor på smällen...
Imorgon bär det av till "Hotell moster U" i Farhult och i övermorgon kväll hoppas vi på att anlända till vårt hemhotell a la fixa allt själv. Har hört att vi har en katt som inte alls gillar att vi tar semester näst intill två veckor i rad så han får husera själv i trädgården med omnejd (han får mat av M:s föräldrar varannan dag, så helt ensam är han dock inte). Så mellan allt annat trevligt vi ska sysselsätta oss med resten av veckan (tvätta, städa, handla, laga mat och allt annat sånt kul) får vi nog ägna oss åt den lilla hårbollen också.

Danmark

Lite hektiskt blir det att tvätta, packa, fira 50-åriga släktingar, städa och samtidigt försöka hålla tre rastlösa och ressjuka barn någorlunda glada och nöjda på två dagar. Nu har jag varit uppe i ottan en stund och ska packa färdigt det sista. Snart drar vi kosan till Legots land.
Var inne på vädersajterna nyss och såg att jag inte varit lika bra på att hålla koll på vädret inför denna resa som inför förra veckan tyvärr. Men vad gör lite regn när man ska åka karuseller och titta på legolandskap... och så kan de ju ha fel har jag hört. Blir säkert strålande sol och 25 grader varmt... (har även hört att man ska tänka optimistiskt, får försöka prova det då)

Mellanlandar

Nu är jag hemma och mellanlandar ett par dagar (innan det bär av till Danmark och Legoland) efter den årliga veckan med släkt och vänner i Misterhults skärgård. Till skillnad från de 3 senaste åren (om inte fler) fick vi i år sol och värme (ibland nästan för varmt) och kunde njuta av bland annat varma klippor och salta bad. Så otroligt välbehövligt det var, äntligen fick jag tillfälle att ladda batterierna lite.

Men nu har jag tre extremt trötta och tjuriga barn som behöver äta kvällsmat och sen nattas tidigt. Det tar på krafterna att leka och bada näst intill konstant en hel vecka.

Som sagt var, varmt var det och mycket bad blev det


Tänk, en kväll fick vi besök av både cowboys, pirater, tjuvar och banditer... som älskade champinjonsoppa...


Och en annan dag kom Pettson gående på vägen. Han skulle nog bada för han hade tagit på sig sin baddräkt


Grävlingen ville också vara med på ett hörn


Självklart serveras det hamburgare till kvällsmat på torsdagskvällen

Men nu ska det lagas och serveras tacos och sen väntar nog sängen rätt tidigt även för mig och M

Varför ta det lugnt?

Varför ta det lugnt och mysa i solen en ledig fredag när man kan hämta paket på posten, handla onödiga och "nödiga" saker till nästa veckas semester, tvätta, plocka ordning i lilla dotterns rum (medan hon plockar i o-ordning), dammsuga, tömma lilla barnpoolen på 3 dagar gammalt sliskigt vatten (nej Lilla J har inte badat i det sliskiga vattnet, hon badade bara i den när vi fyllde på vattnet för de 3 dagarna sedan), packa, plocka i ordning på lilla dotterns rum igen, packa lite till, diska, rensa lite ogräs i potatislandet tills man inser att det inte är någon idé... det blir ju bara mer och mer hela tiden ändå, hjälpa till att packa in i bilen och slutligen hänga lite tvätt.

Jo, så har vi firat att det nu är semester med en flaska rödvin (som inte alls smakade som vi ville) och grillad kycklingfilé med pommes, på altanen också iofs.

Imorgon hoppas jag på riktig semester. Då drar vi till skärgården en vecka och bloggen får vila en stund.

Tandläkare, myrkrig och packning

Så har man varit iväg och sponsrat tandläkaren med över 3000 kr. Varför ska man lägga pengar på resor, kläder eller annat onödigt trevligt när man kan spendera två en-timmespass i tandläkarestolen bitandes på en träkloss med vänster käkhalva, fnysandes mot ett blått gummi-paraply (uppspänt runt den tand som det rotas i) i den andra halvan och utöver det försöka låta bli salivsugen som hänger över underläppen och gör tungan snustorr, liksom? Undrar om de har någon dold kamera i rummet som tar kort på, eller rent utav filmar, en när man ligger där helt hjälplös. Kan ju vara något att roa sig med på personalfesterna...

Myrornas krig utkämpas fortfarande i köket. Den där Fun Lighten funkade sådär... Men nu har M sprutat MYRR längs listerna och för en stund sedan hade vi ett öde slagfält av döda eller döende myror över hela golvet. Så det ser ut som vi står som segrare ändå.

För övrigt packas det för fullt. Hur kommer det sig att det ser ut som man är i färd med att flytta ut ur huset när man bara ska vara borta en vecka?! Förstår inte att det blir så mycket när man bara packar det nödvändigaste (som t.ex. liten tv, dator, Mp3, ca 4 kg godis, 3 påsar chips, 2 påsar ostbågar, 3 påsar micropopcorn, 10 liter läsk, två bag-in-box viner, en platta öl och så lite kläder och någon leksak förstås).


Två femtedelar av packningen som ska stuvas in i bilen...

Myrorna anfaller och jag går till motattack

Helt plötsligt har vi ofrivilligt fått massor av nya husdjur. Små och svarta irrar de runt på köksgolvet, diskbänken, kylkskåpet och arbetsbänken, som om de inte har en aning om vad de ska göra eller varför de är där. Ja... och VAD ska de göra och VARFÖR är de där... i vårat kök, de små svarta myrorna!?! Tur att min myrfobiska väninna inte är här har jag tänkt till och från medan jag plockat upp de myror som inte lyckats ungå Lilla J:s sprittande fötter eller mosat dem som vågat sig på att undersöka mina fötter och ben.
Missförstå mig rätt, jag tycker om djur! Fast inte små svarta som kryllar överallt, och jag väljer helst själv när jag tycker det passar med husdjur och vad för djur.

Fick ett tips från M på msn när jag satte på datorn i morse. Han hade varit inne på nätet och sökt myrmordsalternativ (Ska inhandla MYRR idag, men behöver undertiden ett alternativt stridsmedel för min offensiva attack). Outspädd Fun Light ska tydligen funka!?! (Vilken tur att vi hade två flaskor i kylen efter att E haft sitt pyjamasparty och en av hennes kompisar bara kunde dricka sån sorts saft pga diabetes). Problemet var bara hur detta mirakelmedel skulle presenteras för de små krypen. Provade först på en tallrik och i ett glas, men än har de inte brytt sig om att ens gå i närheten av dessa fällor. Så nu har jag helt sonika hällt ut små pölar av aspartan-saft på köksgolvet och diskbänken och hoppas på att det lockar bättre. Nu återstår det bara att vänta och se, och att hålla en övertrött (man blir tydligen det av att somna sent på kvällen och envist vakna senast halv sex på morgonen) och sprallig 1,5-åring borta från de små, röda, kladdiga pölarna på golvet. Är inte helt förtjust i tanken på kladdiga fotspår på parketten i matrummet.
Tur vi ska lämna huset snart för att åka till mina föräldrar som ska vara barnvakt medan jag roar mig med rotfyllning hos tandläkaren.

Kolmården släng dig i väggen

Varför åka till djurparken och betala dyra pengar, när man har rosa miniflodhästar i fönsterkarmen och små badande giraffer i poolen...



För övrigt var jag snäll och flyttade ner Lilla Js böcker från näst högsta hyllplanet till näst nedersta i bokhyllan. Bara för att hon lättare skulle nå och inte behöva klättra alla hyllplanen upp alternativt gnälla på sin mamma för att bli upplyft till böckerna och sen roa sig med att försöka välja bok i en kvart. Tydligen var det inte tillräckligt långt ner, för 30 sekunder senare hade lilltjejen fixat en egen sorts bokanordning... på golvet.


Nej, vi låter inte dottern leka med avhuggna fötter med lila nagellacks-tånaglar. Är rätt säker på att den tillhör och sitter fast på fotografen.



Ytterligare dagar på kontot


I helgen tänkte jag tanken...och det straffar sig med en gång. Man får helt enkelt inte ens tänka att det är skönt att lilla J hållit sig frisk så länge (= två hela veckor i vår lilla VAB-värld!!), då slår det till direkt. Trodde faktiskt att hostan hon haft sen förra veckan skulle ge sig. Istället gjorde febern sitt intåg igår och idag var den alldeles för hög för att förklara med det varma vädret. Det faktum att det regnar och det inte alls är så där svettigt varmt idag kan också vara en bidragande faktor. Det blev till att ringa dagis och jobb och förklara att vi nog inte ses mer innan semestern. Så nu lägger vi till ytterligare en VAB-vecka på kontot. Finns det inte något slags rekord sen innan, för det har jag nog slagit nu i så fall.

Fördelen med VAB är att jag nu hinner med alla mina miljoner listor inför semestern nästa vecka. Vi ska iväg på sommarläger i skärgården en vecka och då måste det packas och förberedas. Och ska det packas och förberedas KRÄVS det listor. Det blir listor med: kläder som ska med (en för varje barn och en för mig... M får sköta sin packning själv), ätbart och drickbart som måste med (typ godis, ostbågar, chips, läsk, öl och vin), vad som måste göras hemma innan vi åker, vad som inte ska göras innan vi åker, nödvändiga prylar som inte får glömmas (t.ex. datorn, mobilen, mp3:n, myggspray och öronproppar), saker som måste inhandlas etc.

Sen kan jag dessutom hålla stenkoll på alla vädersajter och därmed nästa veckas väder. För gör jag inte det kan man slå sig i backen på att det blir 13 grader, storm och spöregn hela veckan. Det hänger helt enkelt BARA på mig om vi ska få sol-och badväder.

Nackdelen med VAB är att jag verkligen skulle behöva vara på jobbet, både för mitt lönekontos och mina arbetskamraters skull.

Glad överraskning... eller NOT

Men vad glad man blir när man tror man börjat få grepp om tvätt-alperna i badrummet och så går man in i sonens rum och hittar ett Kebnekaise av badlakan, kalsonger, t-shirts och strumpor som tappat bort sin partner i hans fåtölj.
Ser att solen skiner ute, men vet inte om jag hinner med den idag. Kanske snor åt mig en stund när lillan sover. Man måste ju ändå få ta sig en rast i mammajobbet... eller...

Nästan för varmt




Nä idag är det för soligt och varmt och jag är för svettig och trött för att sitta framför datorn. Bloggar en annan dag och tar ett dopp i poolen istället

kvack kvack kvack kvack...


Lilla J har hittat knappen man sätter på (och stänger av... men sånt dumt praktiserar inte hon inte) sitt lilla färgglada anktåg. Morgonen ackompanjeras nu av en liten trevlig kvackande melodi... om och om igen... medan lillan förnöjt springer runt med ankorna i hasarna. Bäst hon passar på nu, för imorgon (eller kanske redan i eftermiddag) kommer ankorna flytta till kallare områden (i garaget är det något svalare). Konstiga ankor det där, de flesta fåglar brukar föredra varmt klimat. Men ankor av den färglada sorten är nog lite tvärtom.
Annars sitter jag och deppar över att jag inte får sitta inne och jobba på det trettio-gradiga labbet idag, utan måste vara hemma och umgås med min dotter och vara ute och sola och bada och äta glass...

RSS 2.0