Igår, fast idag

Något krånglade med bloggen igår, så jag lägger in gårdagens inlägg idag... :

"
Första riktiga jordgubbskörden

Ikväll firar vi med ost-och skinkpaj och rödvin samt egenodlade jordgubbar och gräddglass (dock ej egenodlad). Vad vi firar?! Ingen aning... Sommaren och livet kanske"
Nu ska jag ut och ha det riktigt hemskt och läskigt i soffan på altanen med cola och kanske lite chips...

wohoo

Hejsan hoppsan! Nu återupptar jag mitt liv på nätet igen... om man nu kan kalla det "liv". Finns många som har åsikter om det har jag hört. Men det struntar vi i idag tycker jag. Solen skiner ju...

På möhippan för kompisen för två veckor sedan kom jag på den briljanta idén att vi skulle göra en kalender på foton från dagen, och självklart tog jag på mig HELA ansvaret för det. Tänkte inte på att jag faktiskt har tre barn, ett jobb, en sambo, ett hus, en konstig katt och dessutom skulle fixa midsommarfirande (visserligen ett lugnt sådant men ändå) dagen innan bröllopet. Dessutom hade undertecknad aldrig någonsin använt photoshop och fick ägna tre dagar till att lära känna detta trevliga men något krångliga program. På den positiva sidan står nu att jag börjat få en aning om hur programmet funkar, på den negativa står att jag inser hur mycket det finns att lära sig och hur osocial jag kommer vara när jag ska fortsätta utforska detta eminenta program.

Efter en hel del blod, svett och tårar (både från mig och sambon, som fick leva ensamliv på kvällarna när jag och photoshop kompade) blev kalendern klar och väldigt uppskattad av bruden, säger hon iaf (vet inte om jag skulle uppskatta sådana bilder på mig).

Nu måste jag och sambon stå ut med sol och bad för oss själva i väntan på att min föräldrar ska komma ut med vår lilla bus. Stackars oss...

Saftigt golv

Provade igår på att tvätta golvet med saft. Det blev inte så bra... om man inte gillar golv av det mer kladdiga slaget förstås. Men den kategorin tillhör inte jag, så jag tvättade om det med vatten. Sen, efteråt, kom jag på att det kanske kunde fungerat bra som flugfångare för alla miljontals flugor som flyttat in i vårt hus. Men det var ju så dags då, får nöja mig med den vanliga flugsmällan istället. Rätt effektiv, man ser både dum ut och får motion OCH blir av med flugor och eventuell irritation.
Förstår inte varför flugorna ska envisas och bo hos oss. De är inte värst vidare smarta heller, som försöker forsera fönstret när vi har en stor altandörr öppen där det bara är att flyga ut. Nä, de fortsätter surra mot fönstret som om de tror det helt plötsligt ska ge vika. Dumma, irriterande djur. Men vårt saft-golv klarade de sig undan iaf. Vilken tur de hade.

Fel, fel, fel


Okey, jag ger mig... Jag veeet ju att "Det blir aldrig som man tänkt sig" och ändå tänker jag mig grejer. Som det här med gårdagen till exempel. Hann knappt skriva ordet sol här på bloggen så tornade molnen upp sig. Det blev inte mycket solande. Och bada... ALDRIG i livet! Vi åkte in till stan och köpte solstolar istället!! Ironi var det ja... Lite pyssel i trädgården mellan skurarna och mys med lilla familjen blev det i alla fall.

Vad som händer idag får vi se. Vågar inte göra upp några planer...

Jobbigt värre

Fy vad tråkigt att solen skiner och man för en gångs skull är ledig och inte har något inplanerat. Vad jobbigt att äta frukost i solskenet på balkongen och nu vara tvungen att spendera dagen ute i trädgården med att mysa med lilla familjen, KANSKE bada, sola och pyssla med rabatter, växter och träd.
Vilken otur jag har idag...
;)

Firande

Äntligen är pappa hemma, och det firade Lilla J med att dricka upp cidern (7 %-ig) som råkade vara kvar i ett glas i tv-rummet sen igår kväll. Sen blev dagen genast väldigt kul...




Nu tittar vi på kungligt bröllop, men måste erkänna att jag ser mer fram emot bröllopet vi ska på nästa helg.

Pappa kom hem!

Du har en liten dotter som längtar efter dig. Går och letar och ropar pappa, när hon inte hittar på bus.



Var i all sin dar har hon fått detta skointresse ifrån?



Pappa, var är du?



Hittat en jättebra klätterställning


Snälla pappa kom hem! Mamma längtar också!

Var det fest igår eller?!



Nähä, kanske dags att ta tag i köket...
Eller vad säger ni?

Sammanställning

Okey, dags för sammanställning och resultat av gårdagens maraton:
Lägga yngsta dottern: G
Lägga gick bra, men sen tyckte hon att det där med att sova är rätt onödigt. Roligare att sitta uppe med storasyster ju.

Droppa av sambon på krogen (kl. 11 på förmiddagen!!!): MVG
Var i god tid, sa hej då och vinkade adjö precis som sig bör (och var rätt glad att han faktiskt inte kommer hem ikväll, utan imorgon när han ...förhoppningsvis... nyktrat till lite)

Handla med sonen i släptåg: MVG
Inget gnäll från sonen (kan vara pga av allt godis och annat onyttigt som inhandlades, sockerberoende som han är) och jag fick inte ens avstämning.

Laga lunch till barnen: G -
Råkade visst fixa fika först och lunch sen. Inte så praktiskt när man vill att barnen ska få i sig lite mat (av det ovanligare slaget som köttbullar och makaroner) och inte bara massa sött under dagen. Lilla J (som knappt sovit något) proppade dock i sig både sockermunkar, kakor och en hel burk barnmat. Så hon skötte sig, som vanligt när det gäller mat...


Allt som behövs en solig förmiddag hos oss

Åka till Smultronstället och äta glass: VG
Packade, fick in barnen i bilen och kom iväg nästan i tid. Lite jobbigt att mobilen strejkade och jag inte kunde tala om för väninnan att vi var på väg eller var vi skulle träffas dock. Men det löste sig ändå.



Hemfärd från Smultronstället: IG +
De stora barnen höll sig i schack ungefär halva färden hem och bråkade sen oavbrutet resten av vägen. Ungefär samtidigt somnade Lilla J (klockan fem på eftermiddagen...)

Lägga Lilla J och resa till hamburgerstället: VG +
Bara lite protester från lillan när hon skulle lägga sig (en halvtimma senare än vanligt pga den lilla powernapen i bilen). Tog med mig Mellan T (sonen) i bilen till hb-stället för att undvika syskonbråk som väcker lillasyster. Glömde inte att beställa något och fick med allt jag beställt hem.

Film- och sommarmys framför tv:n med popcorn, godis, chips och läsk: VG
Skulle blivit MVG om inte filmerna strulade så vi till sist fick välja en gammal film vi redan sett. Barnen valde "Tsatziki, vänner för evigt". Toppen!! Den hade vi ju bara sett 10 gånger innan...


Idag behöver vi inte äta någon mat, vi ska leva på alla de miljoner kalorier vi proppade i oss igår. Praktiskt!

Natta stora barnen och mig själv: MVG
Barnen var så slut efter dagen att de nästan bad om att få gå och sova efter filmen. Önskar man kunde spara det ögonblicket till en annan dag när det inte riktigt är lika lätt att övertala dem ner i sängen. Det var heller inga problem med att få mig själv i säng. Gick alldeles utmärkt och sömnen kom efter bara 5 min med Wallander i öronen.

Jodå, dagen klarades nog av med VG i bagaget tycker jag ändå...

Då kör vi igång

Dags att gå igenom banan för dagens maraton.
Den börjar med att få den yngsta dottern i familjen i säng för dagens middagslur, sen en snabb tur med bilen för att lämpa av sambon på krogen (inför hans obligatoriska jobbresa med Birka på Östersjön). Med i bilen ska även en son medföras. Efter en U-sväng ska bilen stannas vid ICA Maxi och dagens mat och annat nödvändigt till kvällen (läs godis, chips och läsk) inhandlas, allt med sonen i släptåg. Bilen ska sen fortsätta hem där en lunch, som alla tre barn godkänt, ska tillagas och ätas. Efter det finns det två vägar att välja på banan, antingen den lite lugnare: spendera eftermiddagen i trädgården med sol och bad (att den är den lugnare kan dock vara ett villospår); eller packa in tre barn i bilen och åka på glasspremiär på Smultronstället i Söderköping tillsammans med en väninna. Denna del kan bli en riktigt hård nöt att knäcka men kan även vara en lättknäckt valnöt som spricker direkt och sen lätt kan avnjutas. Väljer man det sistnämnda ska man även vara medveten om att en extrauppgift ingår: Packa in alla tre barnen för bilresa hem och under den resan hålla de stora barnen sams och det lilla barnet vaket. Banan avslutas med ett stopp på/en resa till ett hamburgerställe för lite kvällsmat och sen en skarp sväng hem för nattning av det yngsta barnet. Sluttampen blir förhoppningsvis av det lättare slaget med film och sommarmys i tv-rummet för att slutligen toppa med nattning av stora barnen och sist ett hopp ner i egna sängen... ensam...
Resultatet räknas ihop och redovisas någon gång under morgondagen...
Klara, färdiga gå:
PANG!

Hur gör man?

Visst ser det skoj ut?! Och detta är bara hälften av den rena tvätten som låg och väntade på att bli vikt idag... In i det längsta ignorerade jag det och läste bloggar, plus startade en egen ny blogg istället. Men till slut gick det helt enkelt inte längre. Tur att jag inte kunde vara ute i solen pga mina utslag (Lång historia kort: Fick ny medicin mot min ledgångsreumatism. Kroppen tyckte inte det var någon bra medicin och satte igång ett rejält allergiartilleri. Resultat: förvandling till prickig korv... fast tvärtom, dvs vit med massa små röda prickar) då blev det liiiiite lättare att ställa sig framför tv:n och ta itu med tvätt-mount-everest.
Så där ja...
Nu knäpper och knäpper jag med fingrarna, men kläderna far inte in i sina garderober ändå. Vad gör jag för fel?

Ny blogg

Oj! Helt plötsligt hade jag hittat ett nytt bloggställe och startat en blogg där. Vet inte om jag kommer flytta helt, lägga ner där efter en testperiod, behålla båda men lägga in samma inlägg eller behålla båda och skriva olika inlägg, än. Den som lever får se... och det hoppas jag vi gör. Lever alltså...
Vill man besöka den finns den iaf på http://lillaulle.blogspot.com

Oförståligt

Hmmm, Lilla J verkar tycka att "nu mamma och pappa har ni haft sovmorgon ända till halv sju en längre tid, så nu ändrar jag mina sovtider lite. Okey?!" Från halv sju, sju till cirkus kvart i FEM! Inte ens när hon ska till dagis behöver hon ju gå upp kvart i fem! Varför i hela världen ska detta vara nödvändigt?! Det är ju inte så att hon har en massa hushållssysslor hon måste hinna med direkt. Eller är det kanske för att hon ser att JAG inte hinner med?! Men gumman, mamma hinner inte med för att hon inte orkar och tycker det är extremt tråkigt... OCH för att du min lilla rara tjej "stjälper" till.
Sen blir hon jättetrött vid sju-tiden och vill gå och lägga sig. Det är ju ANINGEN tidigt att sova middag halv sju på morgonen. Om jag inte kan få henne att sova till kl. ett i och för sig. Fast då är nog risken stor att nattsömnen förskjuts... Nä, jag får helt enkelt ta mig igenom en väldigt spännande förmiddag med en stycke trött och förkyld unge och en extremt trött, irriterad och prickig (japp de är fortfarande kvar) mamma, så får vi se vem som somnar först efter lunch. Om vi lever då...

Salami eller kanske choritzo

Okey, jag har lugnat ner mig nu.
Lite kaffe, några kramar från Lilla J innan hon lades för middagssömnen, en tur i trädgården och en stunds bloggläsande framför datorn gjorde susen. Dessutom har jag hunnit med att duscha och såg i spegeln att prickarna nog kanske börjar avta. Jag har avancerat från prickig korv till salami eller kanske choritzo (fast tvärt om... röda prickar på vitt bakgrund liksom). Ni vet... något större prickar fast inte lika tätt.
Jag har även pratat med farbror doktorn, som tyckte vi kunde avvakta med medicin ett tag. Så länge lederna håller sig i schack i alla fall. Hoppas de håller sig i schack länge...

Borde kanske gå och väcka host-dottern, som har sovit sådär 2,5 timma snart. Man blir trött av att busa och rita modern konst med kritor på gråaktiga papper (den nya favorsysselsättningen). Jag är glad så länge hon håller sig till papperna. Är inte så förtjust i modern konst på väggarna, speciellt inte med krita direkt på väggarna.

Hysteriskt kul att rita. Vilket gap!

Arg

Idag är jag ARG!
för att:
  • Lilla J är sjuk igen och hostar så hon kräks, den stackaren
  • det står disk i diskhon trots att jag tömde diskmaskinen innan kvällsmaten igår. Det dumma är att jag själv är en av dem som lämnat kvar disk utanför diskmaskinen... jag måste alltså vara arg på mig själv OXÅ!
  • mina prickar vägrar försvinna och därmed kan jag inte gå ut och njuta av solen som lockar med värme och ljus där ute
  • alla bunkar ramlade ut från köksskåpet när jag öppnade det och vägrar få plats om jag inte staplar dem i absolut rätt ordning, vilken jag alltid glömmer och därför får stapla om 100 gånger innan det blir rätt.
  • kaffet tar sån tid på sig att bli klart
  • det är så jobbigt att plocka fram frukost
  • jag börjar känna av utebliven medicinering i mina leder
  • orken är borta när jag verkligen, verkligen behöver den
  • tvättberget med ren tvätt som ska vikas bara växer
  • det är så långt kvar till semestern och när den väl kommer tar den slut lika fort som den börjar
  • midsommar snart är här och planerna fortfarande näst intill obefintliga
  • jag måste ta tag i föregående problem
Men nu ska jag dricka kaffe och tänka på att vab:en gör så att de stora barnen få fira lite extra sommarlov hos oss (hade jag jobbat hade de fått vara hos farmor och farfar för att slippa gå på fritids/vara ensam hemma). Och jag får rå om dem lite extra innan det är dags för dem att åka på semester med sin pappa och den familjen.
Tror inte det är värt att jag sätter mig med Photoshop riktigt än... risk för att datorn åker ut genom fönstret eller photoshop-programmet förstörs. Bättre att vänta tills mina funderingar och kaffet fått mig på bättre humör.

Prickig korv och möhippa

Det lär bli till att byta medicin igen. Kroppen gillade inte alls den nya medicinen och bestämde sig för att dra igång hela allergiartilleriet. Det började med feber och sen lite utslag på överarmarna, lite blev mycket och spred sig över HELA kroppen. Nu ser jag ut som en prickig korv, fast tvärtom. Alltså vit bakgrund med tätt av röda prickar.... till och med i ansiktet finns de nu. Imorgon ska farbror doktorn ringa och då får han nog se till att boka in mig på ett besök och leta reda på en medicin som jag tål, inte mår dåligt av och som fungerar... Väntar med spänning på fortsättningen.
I lördags var det möhippa för väninnan som gifter sig om två veckor. Tyvärr var vädret inte riktigt på vår sida, men det blev en lyckad dag ändå... fylld med bland annat picknick i ett vardagsrum (mycket varmare, skönare och torrare än ute på gräsmattan i blåst och duggregn), mus-försäljningsrunda (sega råttor) på stan, mer mys, dricka och kul i vardagsrummet, middag och dans på Palace (som för övrigt hade sin avskedskväll som uteställe och nu ska bli kontor). Själv åkte jag hem efter middagen eftersom jag inte kände mig 100 (och det berodde INTE på för mycket dricka av det starka slaget).
Blivande brud uppklädd inför dagens äventyr

Nu väntar lite mys framför tv:n innan det är dags för sängen.

Det är

bevisat. Jag har inget trähuvud!! Igårkväll sa M "Vad skönt, Lilla J har hållt sig frisk ett bra tag nu" och jag svarade med "Tvi, tvi, ta i trä" Varefter M klappade mig på skallen... och skrattade. En halvtimma senare hörde jag hur lillan började hosta och jämra sig i sin säng och när jag gick in och tog upp henne var hon kokhet. Efter lite alvedon, nässpray och snurrande i vår säng bar jag in henne till sin säng igen. Där låg hon och snackade och hostade ett tag innan hon somnade. Sen har hon varit vaken i lite omgångar under natten men sover nu gott. Man ska aldrig säga att det är skönt att barnen varit friska så länge... då blir de sjuka med en gång. I natt gick det fort, och mitt huvud kan absolut inte vara gjort av trä eftersom det snarare blev värre av att M tog på det... :)
När det gäller mig själv kämpar kroppen på att försöka acceptera min medicin. Det går sådär... Jag är extremt trött och har feber till och från. Ser dock det faktum att doktorn inte hört av sig sen jag tog de där extra blodprovet i tisdags som ett gott tecken. Då kan det ju inte vara akut illa iaf.

Mina vita

blodkroppar gillar visst inte min nya medicin. De har tydligen börjat droppar av så smått enligt mina obligatoriska 14-dagars-blodprovtagningar (inte konstigt att jag känner mig småhängig och min bihåleinflammation inte vill ge sig) Idag när jag var på väg till en mammaledig väninna ringde de från reumatologen och tyckte att jag skulle ta nya prover under dagen. Jag kände inte alls för att ställa in min fikaträff, vända bilen och ta med mig min 1,5-åring till närmaste vårdcentral precis på stört utan tänkte att det säkert gick att stanna till på vägen hem.
DET gick visst inte alls så bra. De hade stängt när jag kom till min VC, trots att jag var där kvart i fem och de stänger fem. Men jag kan inte tänka mig att det blir katastrof om jag istället traskar upp till reumatologen under morgonfikat på jobbet imorgon och lämnar lite prover då.
Snälla snälla immunförsvar se till att pigga på dig till imorgon, jag vill INTE byta medicin igen!! Förresten kanske det var tur att jag inte lämnade några prover idag eftersom jag råkade ta dubbel dos av medicinen i morse...

Hade skrivit

ett trevligt inlägg om hur jag satt på altanen, framför datorn med ett glas vitt, medan laxen och potatisknytena låg på grillen... samt hade laddat upp lite bilder från dagen med målning av hus, sol, bad, bus och mys. Men så kunde min klåfingriga son inte hålla händerna borta från datorn och lyckades radera allt...
Men livet kunde vara sämre ändå.
Nu är det lördagsmys med godis, popcorn, ostbågar och läsk framför tv:n som gäller.
Provar att lägga in lite bilder igen:
Morgonbus

T provar nya poolen

Storebror och lillasyster myser i solen

M har påbörjat dagens målning

Svårt det är med skor, särskilt när man är lite frusen efter långt bad i lilla poolen

Tänk att

sommaren är här! och jag njuter i stort. Man vet ju aldrig när den tar slut (troligen till semestern i början av juli).

årets första sommarbad

Dagarna fylls av pyssel i trädgårdsland, rabatter och på altanen, sandkaksbak i sandlådan med Lilla J, soliga fikastunder och grillkvällar på altanen, mys i sommarljumna kvällar, långa promenader och snart kanske även ett dopp i nya runda poolen. Fast eftersom jag är en badkruka av sällan skådat slag så lär det nog dröja med tanke på att vattentemperaturen bara nått 16 grader än och jag vill helst ha 25 innan jag hoppar i.
Lilla J har redan hunnit med att bada ute i både lilla blå baljan och i sin lite större barnpool. Trodde aldrig jag skulle få upp henne igårkväll.
Nu hoppas jag så att vädret fortsätter såhär i minst 3 månader till, så man hinner tröttna tills hösten.
Lilla J:s barnpool (vars vatten blir betydligt varmare än i stora poolen, så risken är väl att undertecknad väljer denna pool istället)

Nya, lite större poolen

RSS 2.0