Oplanerat

Det blir aldrig som man tänkt sig.
Istället för att fira Valborg med trevliga vänner hos grannarna blev det en stilla kväll framför tv:n. Lilla J som klarat en hel vecka på dagis (eller iaf de tre dagar som hennes dagisvecka består av) hade generöst tagit emot magsjukevirusarna från dagiskompisarna och givit dem ett nytt hem i lilla magen. Därmed underhöll hon sina föräldrar med att kräkas ner sin säng två gånger natten till fredagen. Det var bara att ringa mina föräldrar och be att de förbarmade sig över storbarnen i helgen (som i år för en gångs skull skulle fira Valborg med oss) så de inte behövde komma hit och bli smittade och sen meddela grannarna att vi skulle utebli från Valborgsfirandet.
Som tur var piggade Lilla J på sig och vi kunde vara ute och mysa och fixa i det fina vårvädret under resten av helgen. Nu kämpar vi bara med att få upp hennes aptit igen.
Babyplommontomat-plantorna har planterats om i nya krukor med ny jord, melonplantorna har flyttats ut till växthuset för inomhus-avvänjning och solrosplantorna har fått nya hem i rabatten vid garaget.


Älskade M slet med att "täppa igen" hålet under altanen (ska bara målas i mörkare grått också)


Jag grävde bort buskar och fixade en kryddodling bland klipporna vid baksidan av huset. Där ska det växa timjan, oregano, dill, persilja, citronmeliss, gräslök, basilika och rosmarin


Och äntligen har sådden av rädisor, broccoli, morötter, lök, rödbetor och grönkål blivit av


... och likaså har har sparrisen och majsen kommit i jorden. Nu är det bara melonplantorna kvar, de kommer i jorden när de är "utevana", och så ska jordgubbslandet rensas färdigt.

Nu har Lilla J tröttnat på att bada (ja jag sitter på toalettstolen och skriver medan lillan leker i sin lilla blå badbalja). Dags för hennes hårtvätt och sen gröt och middagssömn, så ska jag passa på att gå ut till jordgubbarna... Har märkt att det blir väldigt många jordgubbsplantor över när jag rensar, för de sprider sig något extremt. Snart vet jag inte var jag ska göra av dem, och slänga vill man ju inte. Någon som kanske vill köpa? Blir väldigt goda och många jordgubbar och plantorna växer fort och, som sagt, förökar sig...
PS. Vad kul det skulle vara om ni som läste här gav en kommentar eller bara sa hej... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0