Dagen som den kommer

Idag ändrade vi dags-planerna totalt. Ibland undrar jag varför vi ens försöker oss på att planera, och inte lär oss att vi ändå tar det som det kommer.
Ursprungsplanen var:
Gå upp och väcka Lilla J relativt tidigt för att få in henne på något som närmar sig dagistider. Därmed skulle vi även kunna komma iväg till IKEA någorlunda tidigt, och sen ha möjlighet att bara ta det lugnt och mysa under eftermiddagen.

Vad vi gjorde i stället:
Väckte Lilla J halv nio, satte henne framför tv:n för att vakna till och återvände till sängen för lite halvslummer en stund
Åt brunch med scones, kokt ägg, jordgubbskräm, kaffe och juice vid kvart i elva
Läste bok, alt lyssnade på talbok (undertecknad...) och latade oss medan Lilla J lekte/tittade på "Teletubbies i snön"
Tog oss i kragen och började fixa iordning på E:s rum. Bland annat sågade vi av sängbenen på hennes loftsäng så det blev en vanlig säng och flyttade runt en hel del möbler.

Loftsäng med avsågade ben och utan "ramla-ur-skydd" (som kommer sättas dit när Lilla J tar över sängen) längs ena långsidan

Planen är att Lilla J ska ta över sängen sen (när Knyttet anlänt och behöver spjälsängen) och E får en ny vit säng... som hon önskat sig ett bra tag. Men för tillfället får hon hålla till godo med sin gamla avsågade loftsäng i betsat trä.
När vi sen ändå höll på, letade vi fram vit färg och satte igång att måla väggar, innertak och golv i E:s dockskåp. Hon fick det i julklapp av oss och mormor och morfar för över två år sedan, och har fullt med jättefina möbler och saker att möblera och dekorera med. Men tyvärr behövdes det målas invändigt och det har på något sätt inte prioriterats och blivit av... förrän nu.
Dockskåpet utvändigt, färdigmålat och fint redan vid köpet


Målning av insidan påbörjad


Färdigt, men riktigt laminatgolv och allt

Nu återstår bara för E att möblera.
Måste erkänna att jag ändå är rätt nöjd med dagen. All sysselsättning har dessutom hållit mig borta från den värsta jobbångesten (som dock börjar bli rätt påtaglig nu på kvällen). Ska ta och belöna/trösta mig (och ev. sambon om han känner för det) med en skål glass och varma hallon framför tv:n nu tror jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0