Julbord x 3

Det blir aldrig som man tänkt sig. Särskilt inte när man har en 1-åring...
Jag hade planerat det så bra, och skulle hinna med att duscha, plocka ihop de försenade biblioteksböckerna för återlämning och koka julens chokladkola medan lilldottern tog sin förmiddagssömn.
Sagt och gjord. Jag la dottern i sin spjälsäng och kliade henne på ryggen medan hon gosade med sin mjuka speldose-åsna, och lämnade henne sen för att somna... vilket hon gjorde. Men sen bestämde hon sig för att det absolut räckte med en halvtimmas sömn istället för en och en halv timma, så jag hann bara med duschen och svara i telefon (nya dagiset som ringde angående inskolningsdatum... ÅNGEST!!) innan hon gjorde sig hörd uppe i sitt rum.
Nu blir det till att åka och handla först och sen ta chokladkolakokningen när hon förhoppningsvis sover sin andra sömn. (Biblioteksböckerna lyckades jag samla ihop med dottern i vaket, lekande tillstånd)
I lördags var det stort firande av mormor som fyller 90 år idag. GRATTIS mormor!! Hela tjocka släkten (mostrar, morbröder, kusiner och kusinbarn i en enda röra) hade samlats och kalasade på julbord, tårtbuffé, godisbord och tomtegröt, samt roade sig med att springa och busa (småkusinerna och kusinbarnen) och dansa runt granen. Lilla J upptäckte att dans runt granen var en kul sysselsätting och skrattade förnöjd där vi skuttade omkring barn som vuxna.

Lördagskvällen avslutades sedan med glögg och pepparkakor (och lite godis) framför brasan i vårt matrum tillsammans med våra nattgäster (bror, brors flickvän, syster och kusin).
På söndagseftermiddagen var det dags för julbord nr 2. Eftersom vi ska fira jul med min släkt i år gick vi ut och åt med älskade M:s bror med familj och mor och far. Trevligt och gott på alla sätt och vis, fast man blev onödigt jättemätt.
Julbord nr 3 avklarades i måndags för undertecknad. Då var det jobbet som bjöd. Också väldigt gott, och trevligt att träffa sina arbetskamrater igen efter drygt ett år hemma.
Men nu får det räcka med julbord ett tag, tills julafton iaf...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0