bara en till...och en... och en...

Barnen sover, sambon jobbar och jag sitter ensam i tv-soffan och fryser (trots brasan som brinner i kaminen) med värk i nacken (efter bara två dagar på jobbet, låter lovande... eller inte) och begynnande huvudvärk.
Då åker laktritskaramellerna fram. Tror inte de räcker ända till jul... Men eftersom risken ändå är rätt stor att munnen är sönderfrätt vid det laget, så det gör kanske inget.

brasan gör sitt bästa att för att värma en trött och frusen morsa


stor risk att laktritskaramellerna tar slut, redan ikväll, och att jag inte kommer kunna äta ett dugg av julbordet på julfesten med jobbet imorgon pga sönderfrätt mun.

"en sockerbagare..."

Wow vi har en jätte-marshmallows med parasoll i på bordet på balkongen


Passar ju bra idag, när jag stått i köket och kokat karameller hela dagen.


cola-karameller och salmiak-karameller till julaftonens godisbord

Och nu socker-chockar jag mig själv med överblivet karamellkross, juleskum och pepsi så jag kan hålla mig vaken och vara lite social med sambon ikväll. Fast egentligen vore nog kvällsmat en bra idé.

Från adventsförberedelser till Thanksgiving till advent

För att riktigt komma in i adventsstämning så bakade jag igår lussebullar och lyssnade till julmusik hela dagen.
Sen pausade vi adventsstämningen en stund och åkte till syster och svägerskan för att fira en lite försenad Thanksgiving med massa traditionell amerkansk thanksgiving-mat, som kalkon, sötpotatis med marshmallows, potatismos, "baked green beans", stuffing och naturligtvis sötpotatis/pump-paj och chokladpaj till efterrätt.
I USA är det inte "tillåtet" med julförberedelser förrän Thanskgiving är över, så syrran fick snällt vänta med adventsljusstakar och annat pynt ett tag. Men när maten var uppäten och vi placerat våra fullproppade och mätta kroppar i soffa framför tv:n var det fritt fram för stjärnor och ljusstakar i fönsterna. Kvällen avslutades framför tv:n och "Tomten är far till alla barnen", bara för att riktigt inviga svägerskan i de svenska jultraditionerna... Nästa år kanske vi ska bjuda in min ex-man, hans fru, hennes barn, deras gemensamma barn (som kommer i maj), ex:et frus ex-man, hans nya och hennes barn, plus mina föräldrar och syskon. Så får vi till en alldeles egen "Tomten är far till alla barnen". Bortsett från att jag INTE tänker åka till London och inseminera mig!!
Eller... kanske inte... Det räcker gott att få till julen med all annan släkt, som det är.

Idag snöar det  galet mycket och våra planer på att åka iväg någonstans fick ställas in. Istället bara är vi, och myser denna första advent.



Adventsfrukost med scones, ägg, kaffe och juice

Ibland händer det att man använt sina njurar ändå...

Helt otroligt! Jag är riktigt imponerad av mig själv. Gissa vad jag hittade i adventskartongen när jag äntligen fått in den från garaget?!! :

Förra året var jag tydligen riktigt förutseende och skrev ner sånt som behövs köpas in till julpyntet... plus att jag insåg att om jag inte skriver var jag gjort av "fötterna" till stjärnorna vi brukar ha i vardagsrumsfönstrena så skulle jag få gå och leta efter dem i all evighet. Nu vet jag precis var jag ska hitta dem... Och jag behöver inte åka iväg i sista minuten för att köpa det som fattas i jul-kartongen (brukar alltid vara minst tre, fyra saker) utan kan köpa det i god tid innan det är dags för Lucia och julpynt.
Ibland är jag nog rätt fantastisk ändå... nästan så man blir gråtmild...

Hormonell berg-och-dalbana

Idag löper hormonerna amok i mig och jag åker känslomässiga berg-och-dalbanor om och om igen.
Att titta på veterinärer och djurskötare på Animal Planet är nog egentligen ingen vidare bra idé. Tårarna rinner när leoparden får sitt knä fixat, när getterna vaknar ur narkosen och mår bra och när hunden inte vaknar ur narkosen (och då inte bara rinner tårarna, de flödar). Sen är det himla fint med människor som ägnar hela sina liv åt att rädda våra vänner orangutangerna, för att inte tala om hur gulligt det är när en stor skäggig karl sitter och gullar med en schimpansunge.
Och så tittar jag ut och gråter för att det är så vackert när det snöar, strax efter kommer det tårar för att snön gör det så komplicerat att gå och hämta dottern på dagis (speciellt när bilen fortfarande strejkar... fast förhoppningsvis har M hittat lösningen och kan fixa det hela ikväll... och förkylningen håller ett hårt grepp om näsa, hals och ögon).
Nu ser jag på klockan att det är dags att försöka ta sig ut till garaget och hämta in adventslådan om jag ska får något gjort idag. Måste det vara så mycket snö och så kallt? Buhuu!
Bara att ta på sig vinterstövlarna och pulsa iväg. Ibland är det inte alls så charmigt med stor trädgård


Instinktivt känner jag att frukost på balkongen får vänta ett bra tag

Gaaahh

Gaaah, jag orkar inte vara förkyld och trött längre. Märkligt att man faktiskt kan bli trött på att vara trött... trötthetslagret borde liksom ta slut någon gång.
Alla som känner mig något sånär vet att jag är en riktig listmänniska, så idag har jag börjat skriva lista på saker som ska göras innan jul. Åh vad kul jag tycker det är! Fast sen vet jag inte riktigt hur jag ska få tiden att räcka till, men det är väl bara att trolla med knäna eller så.
Jag påbörjade i alla fall en av uppgifterna och "snickrade" lite på mass-julklappen jag ska plåga den närmsta släkten med i år. Känns skönt att något på listan är igångsatt.
Imorgon måste jag på något sätt pulsa ut till garaget och leta fram adventsljusstakarna för en check, så de är okey inför helgen. Skulle även behöva baka lite bröd och torka den hemma-odlade chilin som ligger och väntar i kylen. Men med tanke på mitt tillstånd och min förkylning får vi se hur mycket som orkas med. Helst av allt skulle jag bara vilja knäppa med fingrarna så var allt bakat, kokat, städat och fixat inför julen...
Eller nääe, det skulle nog förta julen lite väl mycket när jag tänker efter, jag gillar ju julstök och sånt... men städandet hade varit skönt att fått klart med några fingerknäppningar.

Kalas, bilproblem och snökaos

Nej då, jag har inte återgått till idet. Det är bara vårt internet som är inne ni någon slags vinterdvala och loggar ut sig titt som tätt, vilket gör det aningen besvärligt att blogga.

Kalasen är över!! Det är väldigt trevligt med kalas, men fy vad trött man blir. Lilla J kan i alla fall inte klaga på att hon inte blivit firad. Det har varit tårta, presenter och trevligt sällskap i överflöd.

födelsedagstårta


födelsedagspresenter


sagostund med storebror i nya myshörnan, skönt när man är trött efter massa firande.

Idag är jag hemma och tar mig absolut ingenstans. Snön vräker ner där ute och bilen står i garaget och vill inte köras. Bokstavligt talat. Den la av helt och hållet i torsdags, så sambon fick bogsera mig hem från stan. Sen har han och bilskrället spenderat kvällarna i garaget. Bränslepumpsproblem löd visst domen. Och mycket riktigt gick den igång när pumpen var bytt. Tyvärr går den väldigt hackigt och igår började en varningslampa med en motor på lysa när jag var på väg till tandläkaren med sonen. Så nu står den lilla bilen inparkerad i garaget igen, i väntan på en annan, mycket dyrare, bränslepump. Det är som jag alltid sagt. Bilar är något nödvändigt ont...
Lite tur i oturen är väl att bilen valt att gå sönder just nu i och för sig, eftersom mina bihålor verkar gilla det här med inflammationer och inte alls får mig att må bra. Kan vara så att kroppen säger ifrån en aning efter allt ståhej den senaste tiden.
3 månader av överjordisk trötthet, illamående, reumatismvärk som jag inte kan kurera hur som helst, ständiga kisspauser på toaletten och på det en massa födelsedagar och andra jippon. Måste erkänna att jag några gånger undrat varför jag blev så glad över det där lilla plusset...

Är det jul nu?

Oj, jag tror jag vaknade lite tidigt, eller är det jul nu?
I och för sig är det ju faktiskt första advent nästa helg, så det är väl okey att ruska av sig sömnen lite i alla fall. Nästa helg ska jag och familjen dessutom fira Thanksgiving hos systern och svägerskan. Har man en amerikan i släkten, som bosatt sig här i kalla och mörka Sverige, så får man hjälpa till att hålla lite på de amerikanska traditionerna också.

Idag är det annars en riktigt stor dag.
För två år sedan valde vår Lilla J att äntligen (!!) komma ut till oss.


Vad väntad och välkommen hon var, och vilket underbart äventyr vi har varit med om de här två åren.
Tänk vad fort åren går! Det var ju inte länge sedan hon låg i min famn vid bröstet, lilla snuttan.
Nu väntar en helg med födelsedagskalas i dagarna tre. Vi ska även passa på att fira stora dottern som fyllde för drygt en månad sen, men som inte fått det stora släktkalaset än eftersom mamman och lillasystern varit sjuka och trötta.

Idag proppar jag alltså i mig panodil mot onda bihålor (lite feber, men det låtsas jag inte om) och värkande nacke, och tar fram städ- och baksinnet. Här ska förberedas. Och ikväll börjar vi så smått fira med fredagsmyskalas. Då blir det tacos, glasstårta, godis och så klart massa presenter.
Dags att ta sig samman och sätta igång, men först lite kaffe och Grey's anatomy för att vakna till och invänta panodilens verkan.

Höst-ide

Förstår inte att man ska vara så omänskligt trött. Får nog gå i höstide ett tag och återkomma när pepparkaksdofterna, juleljusen och julmusiken väcker mig. Då banne mig ska jag vakna upp ordentligt... För jul, det är något som får mig att må bra.
Gästspelar säkert här lite då och då mitt i sömnen, vem vet det kanske räcker med en vecka eller två.... eller ett par dagar till...
Natt natt

Lite virrigt, glömskt och stökigt

Tillvaron blir aningen virrig och stökig när man sover i snitt 3,5 timma per natt i nästan en månad. Då ligger inte bloggen i topp på prioriteringslistan precis (därav det långa blogguppehållet).
Man har också en tendens att glömma saker och ting. Som vart man är på väg när man ska till badrummet och borsta tänderna eller som att säga till på dagis att man inte har möjlighet att hämta Lilla J den vanliga tiden utan sambon hämtar några timmar senare, eller att man ska till tandläkaren när man är på Ålandskryssning med stordottern och kompisar. Gissa vem som fick telefonsamtal både från dagis och tandläkaren och då kände sig urdum?! Dessutom gör tröttheten att man kan gå omkring och leta efter saker man håller i handen (till exempel mobiltelefonen och nyckelkortet till jobbet) och glömma enkla ord eller vad man håller på att berätta.
Nej dagarna blir inte helt enkla när man lider av sömnbrist. Nu får det nog bli en ändring på det hela... frågan är hur? Någon som har några tips? (Jag somnar som vanligt på kvällarna men vaknar sen stup i kvarten på nätterna och kan inte somna om förrän efter en lååång stund... och sen vaknar jag igen...)

Helgen kort och gott

Okey, hjärnans bloggavdelning är inte på topp. Eller så är det helt enkelt hela kroppen som inte är på topp. Vill bara ligga kvar i sängen och sova dygnet runt.
Men här kommer i alla fall en liten kort resumé med bilder från helgen som var:

Ensamma (men väldigt goda) kvällsmatsstunder...

framför bland annat  Idol


Lilla J-bus gånger 100 (och extremt trött och deppig mamma som försöker hålla jämna steg)


Halloweenmys hos syster och svägerskan. Egentligen är jag helt emot sådana där högtider som svenska handeln adopterat för att sälja mer. Men svägerskan är amerikan så tyckte det var helt legitimt att fira detta denna gång. Vilket vi gjorde med massa trevligt sällskap, snack, godis, chips, dricka och en helläskig skräckfilm (Case 39). Väldigt trevligt på alla sätt och vis.


Mer ensamkvällar med endast cola (och lite annat smått och gott) och en galen, kelsjuk katt som sällskap.

Det känns konstigt att jag tyckte det var så extremt jobbigt att vara ensam i helgen. Förr riktigt njöt jag av ensamma stunder och dagar. Vad har hänt?
Nu är det i alla fall höstlov och jag lyckades få till lite ledigt och drar på Ålandskryssning med stordottern och kompisar (en av dotterns födelsedagspresenter). Ska bli kul att se något annat än husets väggar ett tag.


Orka, orka, orka... näääe

Orkar verkligen inte blogga för tillfället. Det är höst, jag har ont i halsen och hostar fortfarande en hel del, helgen har varit lång och ensam (förutom lördagen... mer om det imorgon) och jag känner mig allmänt less på det mesta. Jippiay vad allt blev glatt och positivt ... Lovar att återkomma imorgon, gladare och mer positiv. Kanske det faktum att sambon kommer hem i natt hjälper.

RSS 2.0