Fullmatad helg i sommarväder

Oj, gissa vilka som glömde köpa pitabröd till dagens fajita, igår när vi var och handlade?! Japp, LillaUlle och sambon M så klart. Följd: undertecknad sitter och väntar på att pitabrödsdegen ska jäsa färdigt (och att dottern ska vakna).
I fredagseftermiddag kom jag ut från huset och upptäckte att vi plötsligt fått tak över entrén. Trevligt!
Entrén har fått ett tak, som ska målas vitt...


Igår var dagen minst sagt uppbokad. Vi började med att måla på huset (som vanligt). Jag fick roa mig med att olja in och måla med grundfärg längst ner på ändarna av panelen (sådär kul, men viktigt) och M målade uppe vid taket.
Sen var det dags att gå in och göra sig iordning för dop av kompisarnas dotter i Styrsdas kyrka. Mätta och... mätta efter ett trevligt dopfirande for vi sen vidare ut mot Arkösund för en snabbcheck av båten. Den har legat ensam vid bryggan i nästan en och en halv månad och behövde nu lite besök. Konstigt nog blev klockan alldeles för mycket innan vi kom hem, trots att det verkligen var en snabbvisit vid båten, så det hann mörkna innan vi klev in genom dörrarna på bygget. Ingen mer målning med andra ord. Istället parkerade vi oss i soffan framför tv:n med läsk, naturgodis, choklad och vindruvor.
Idag har elektriker-grannen och hans bror (också elektriker) varit här och jobbat. Jag passade på att snickra ihop en blåbärs-sockerkaka och bjuda ner grannens fru och barn på fika i fina vädret. Trevligt att kunna hålla varandra sällskap när våra karlar jobbar med huset.
I förrgår var jag ute en sväng och inspekterade växterna i och utanför växthuset. De har, liksom fönsterväxterna inne, blivit lite smått förbisedda. Som tur är sköter de sig rätt bra själva, bara de får vatten, så det växer och frodas både tomater, gurka, physalis och vindruvor. Tyvärr är de rätt sena eftersom plantorna tog god tid på sig att växa upp i våras/somras, så jag hoppas de hinner mogna innan det blir för kallt och grått. Som tur är har vi ju rena sommarvädret för tillfället vilket kanske hjälper.
Vår första och enda vindruvsklase, en av alla miljoner gurkor som håller på att mogna, baby-plommontomater (någonstans bland bladen) som inte riktigt vill mogna och två paprikaplantor och en apelsinplanta som ska få flytta in så småningom


Physalis och tomater som än så länge får stå utanför växthuset


Nu har dottern vaknat och degen snart jäst färdigt. Dags att avsluta och baka lite innan vi får ut i fina vädret och kletar på lite mer färg på huset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0