Vårhelg

Jag har haft ännu en superhärlig helg full med trädgårdsarbete i solen och mys och gos med familjen.
Lördagen började med sen frukost och sen ut till rabatterna som behövde fixas till. Sonen kom hem från sina morföräldrar och hade plockat fina blommor på mormors altan till sin mamma .

Skilla-blommor till mamma från sonen

M, som har hållit på med räcket på altanen hela veckan blev klar under helgen och även trappan upp till altanen hann han med att snygga till. Nu äntligen kan vi vara ute och njuta av vår fina altan hela familjen, inklusive Lilla J som varit portförbjuden därifrån på grund av att risken för svanhopp 2 meter ner till marken var för hög.

M jobbar med räcket


Klart! Räcke runt altanen och "igentäppt" trappa...

Nu återstår bara att täppa igen under altanen.
Själv har jag grävt precis hela helgen, så att hela kroppen fortfarande protesterar. Först var det rabatten framför huset som behövde fixas till. Den fick sig en rejäl törn i höstas med allt vad bergvärme-borrning och bygge innebar. Och sen gjordes trädgårdslandet redo för årets sådd.

Rabatt där det ska växa ringblommor så småningom är det tänkt

Eftersom jag i år har planer på att så en hel del olika grönsaker insåg jag att vårt trädgårdsland inte kommer räcka till, och fick därför för mig att gräva upp ännu ett litet land. Tänk vad mycket jobb ett sådant litet land kunde innbära. Inte nog med att det slingrade sig massa rötter överallt där jag tänkte gräva, mitt i alltihop gick elledningen till huset också. Nej jag hade inte av den, men den låg så ytligt att det blev svårt att sätta ner tegelplattorna (som agerar ramar) så djupt som jag ville. Mycket slit blev det, men nu är det klart (kanske möjligen att jag vill hälla på en eller två skottkärror jord till bara).


Nya (det främsta) och det gamla trädgårdslandet där det ska växa potatis, jordgubbar, melon, majs, rödbetor, morötter, rädisor, broccoli och lök är det tänkt.

Det visade sig att min älskade son har ärvt mitt (och min pappas) intresse för odling och var eld och lågor när han fick hjälpa till att gräva och sen så frön. Nu går han och kollar sådden flera gånger per dag för att se om det kommit upp något. Att hans mamma försöker förklara att det tar ett par veckor (minst) vill han inte riktigt ta åt sig. Stora dottern däremot försökte verkligen intressera sig för sådden ett tag, men gav upp rätt fort och tog hellre hand om lillasyster. Vilket var en alldeles perfekt uppdelning för min del.
Lördagskvällen avslutades med film, godis och snacks i tv-rummet och sen sov alla gott på natten. Söndagsmorgonen började med oväntat besök i trädgården och fortsatte sen med mer grävande och färdigställande av trädgårdsland och potatissättning...

Årets första rådjursbesök

Tandtroll

Idag var jag hos tandläkaren.
Jag har verkligen världens bästa tandläkare, hon är lung, snäll och trevlig och tar sig alltid tid och berättar och förklarar och lämnar inte något obesvarat eller till slumpen. Extra stort plus är att även hennes tandsköterskor är hur trevliga och snälla och bra som helst också. Plus att stället känns varmt och välkomnande och inte alls som vissa andra stressiga och kala ställen jag varit på innan.
Tyvärr hjälpte inte detta mina tänder idag. Jag har ju som nämnt innan haft ont i en tand och befarat att det stora hålet jag lagade för drygt ett år sedan börjat ställa till problem igen. Rätt befarat! Tandtrollen har lyckats ta sig in i tanden och ner till roten och förstört rätt bra. Det är bara rotfyllning som gäller (eller rotbehandling som min tandläkare så fint kallade det). Inte nog med att man måste spendera två omgångar med borrar och slipar och annat kul man hittar på tandläkarens verktygs-bord, jag måste betala en nätt liten summa på nästan 6000 kr för det också! Men då ingår i och för sig ännu en behandling med gjutning och fastsättning av en ny tandkrona också...
Yippie! Vet rätt mycket andra, trevligare, sätt att göra av med 6000 kr. Men vill man ha friska tänder så är det bara att bita i det sura äpplet (och vänta en stund med tandborstningen, eftersom man annars sliter på emaljen...)
Nu dansar Lilla J sig yr till Timmy lamm. Kanske ska stoppa henne innan hon dråsar in i tv-bänken eller vardagsrumsbordet.
Ikväll blir det fredagsmys utan sonen som längtade efter mormor och morfar och ska spendera natten där. Vi får klara oss ändå på något sätt, massa fredagsmys-chips och dip tröstar nog lite iaf.

snötråk

När det ser ut såhär utanför fönstret

och man har sin "må illa och ha ont i huvudet"-dag (som kompensation för att man ska slippa ha ont i sina leder), plus att man måste vara hemma med lilldottern som aldrig verkar bli helt frisk från sin förkylning krävs det en hel del kaffe... och ev lite annat smått och gott... för att hålla näsan över vattenytan.
Lilla J vaknade tidigt idag och ville tillbaka till sängen efter morgonvällingen, så jag passade på att skämma bort mig med lite extra god frukost framför tv:n medan hon sov.

Jag är äggoman och älskar ägg i alla dess varianter, så jag blev väldigt glad när jag hittade det hårdkokta ägget (som jag alldeles glömt bort att jag sparade härom dagen) i kylen. Det passade väldigt bra på smörgåsen denna morgon.
Nu har dottern dock varit vaken ett bra tag och vi har hunnit med kanelbulle-fika, jaga boll, pussla samma pussel 10 gånger, spela på leksakstelefonen och dansa till, och läsa Bada med grodan 5 gånger. Vi hittade även hennes nya solglasögon som var hysteriskt kul att ta på och av, både på sig och mamman. Hann ta två foton på henne med dem under tiden, fler var det INTE tal om...

Nu är snart Drömmarnas trädgård slut på tv:n och det är dags för Lilla J:s tupplur nr 2 (brukar bara vara en vanligtvis, men när man är sjuk behövs mer sömn har jag märkt...). Själv skulle jag behöva göra något åt den rena tvätten som ligger i en hög i fåtöljen och jättediskberget i köket. Får se om jag kan leta rätt på orken först bara.

Myshelg

Här kommer min och älskade M:s Västerviks-myshelg i bilder

Framdukat bubbel, frukt och choklad på hotellrummet


Sköna, men kanske lite väl mjuka sängar


Promenad bland sneda bodar, mysiga gränder och fina hus


Lite frusen i det blåsiga vädret...


Massage-stället där vi fick 50 min helkropps-massage.

Hotellets relax-avdelning var väl "sådär", men det fanns badkar på hotellrummet :)


God mat på Black Rock Grill där man fick steka sitt kött själv på 450-gradiga stenar. Tala om att man fick tvångstankar när servitrisen bad oss låta bli att peta på stekstenarna.


Stötte på Axels tivoli under kvällspromenaden vid hamnen. Nej vi riskerade inte livet och åkte någon av karusellerna... ;)

Innan vi åkte hem på söndagen passade vi på att åka förbi en av mina bästa vänner och ta en fika. Väldigt trevligt att träffa henne och hennes familj och se hur de bor. Det får bli fler besök, både av oss hos dem och dem hos oss tycker jag. Vi har varit alldeles för dåliga på det...

Blä...

Jag har tandvärk. En sån där ordentlig dunkande tandvärk som bara inte går att tänka bort och som man vet beror på ett jättemega-hål ända in till roten. Jag skulle alltså behöva få hjälp av tandläkaren. Men den här veckan funkar det inte. Jag behövs väldigt mycket på jobbet plus att jag troligen får en läkartid denna vecka som måste prioriteras (annars är risken att jag får vänta med läkarbesök minst en månad till). Det blir till att härda ut och fixa tid nästa vecka. Kanske ska ringa idag alla fall, så det finns någon tid nästa veckan (vilket inte är helt troligt dock, men någon akuttid kanske...)
Tänkte lägga upp bilder från helgen. Men är så extremt trött och orkeslös idag (trots att jag varit på SPA, ska man inte vara pigg och utvilad då???) och så är det ju den där förhatliga tandvärken... så det får bli senare i veckan.
Någon som har tips om hur man lindrar tandvärk effektivt i väntan på att tandläkaren ska få göra sitt jobb?

Okey

nu har jag varit rätt dålig på att skriva här igen. Ber om ursäkt! Jag tar och skyller på det fina vädret. Inte kan man vara inne och sitta vid datorn när våren finns där ute. Fast när solen gått ner och det är betydligt kallare än mitt på dagen är det iofs inte jätteskönt att vara ute och då är ju datorn ett rätt bra alternativ. I alla fall lite då och då, jag har ju väldigt trevligt sällskap här hemma också som jag gärna spenderar tid med. Ja, ja... Jag har i alla fall varit dålig på att uppdatera. Men nu är jag här och tänkte visa lite trädgårdssbilder från veckan. Så håll till godo:
Lilla J hjälper mamma att röja bland grejerna som legat och skräpat i växthuset under vintern


Växthus innan och efter rensning


Självklart ska det åkas gräsklippare när man är ute och jobbar på tomten


Nej, inte lingon... men fina röda bär på klängväxten som slingrar sig så fint över stock och stenar lite varstans i trädgården (blir små vita blommor där sen). Gäller bara att Lilla J inte upptäcker dem innan vi lärt henne att de är giftiga och bara ska beskådas...


Knoppar på blåbärsriset, hoppas på blåbärsrikt år i år igen. Så skönt att kunna gå ut utanför huset och plocka några liter då och då...

Tror inte det blir något mer trädgårdsbesök den här veckan, förutom lite grillning ikväll. Imorgon bär det av med Kärleken till Västervik på Spa.
Kram på er och trevlig helg!


Trädgårdsvår(d)

Äntligen, ÄNTLIGEN känner jag hur vårkänslorna har tagit fart i kroppen. Jodå, lite trötthet finns kvar men jag tror den är på väg bort. Fattas bara... när vårvädret bjuder på det bästa av sig. I helgen hann vi med födelsedagsfika med moster, morbror och småkusinerna (fredags), städning inne och ute, vårmys på altanen, 20-årskalas för kusinen och 8-årskalas för sonen. Det är väääldigt trevligt med födelsedagar och kalas, men också rätt skönt när de är överstökade.
20-åringen framför bl.a. sin otroligt goda födelsedags-glasstårta hon gjort själv.


Lite wii-spel. E rockar rockring


Trädgårdsröjning av brädhögarna som kommit fram ur snön efter husbygget i höstas.


Lillasyster och storasyster på upptäcktsfärd i trädgården


Lilla J äter "grillad korv"-lunch på altanen


T och E njuter av solen och grillad korv


Födelsedagskalas för T med mat och mintchokladtårta

Nu väntar köket på att bli av med all disk och dottern på att få en ny blöja.


Bilbyte

Jag har ny bil!!! Yes!!! Felician har gått vidare i sitt liv (tillbaka till svärföräldrarna) och en Ford Focus har flyttat in i bilstallet istället. Jag är så otroligt nöjd och glad och bilen är en fröjd att köra.
Nya fina bilen: Ford Focus kombi -02


Fina nya bilen!!
Mina älskade storbarn har kommit hem, och i helgen blir det firande av födelsedagar Big time! Sonen har fyllt åtta år (mammas lilla pojke börjar bli stor *suck*) och lilla kusinen fyller 20.... TJUGO!!!! Fy vad gammal man känner sig... Ibland i alla fall... Detta ska alltså firas med dunder och brak, så vi vet vad vi gör... och äter...

Ottan

Klockan är 7:30 och Lilla J  har varit vaken sen strax innan 6:00. Just nu sitter hon framför tv:n och tittar på Bolibompa, men tröttnar nog snart...
Djupt inne i tv:ns värld...

Då får vi ta oss ner till köket och göra lite frukost. Igår råkade jag glömma just det (ja jag är ingen frukostmänniska och måste vara vaken minst 1,5 timma för att ha någon aptit över huvud taget). Lilla J åt välling rätt sent och fick sen en banan innan det var dags för dagens middagslur och själv pysslade jag alltså med dittan och datten och glömde bort att äta under morgontimmarna. Det fick bli brunch istället, när jag lagt dottern.


Storbrunch för att kompensera missad frukost.

Inte fel alls. Blir nog inte sista gången. Men nu har dottern tröttnat på tv:n... och idag blir det frukost, tillsammans.



Påsk

Långfredagen:
Baka påsktårta...


... och blanda fransk potatissallad till påskafton (ja jag vet, suddig bild...)


Måla naglarna påskfina

Påskafton:
Fint väder och ett riktigt vårtecken: Trollet tittar fram ur snöhögen utanför huset (Det som göms i snö...)



Påskmat hos föräldrarna med släkten



Tårtfika så klart



och påskägg med alldeles för mycket godis...

Påskdagen:
* Feber och fruktansvärt ont i bihålorna
* Magsjuk liten J
* Grillad fläskfilé, pommes och sås till kvällsmat
Annandag påsk:
* Feberfri och bara lite ont i bihålorna
* Friskare lilldotter (om än hostig och trött)
* Fikabesök av svärföräldrarna
Idag:
* VAB
* Väntan på samtal från och ev besök på Vårdcentralen med liten dotter


Halvdag

Fy för röriga och trötta dagar! Lilla J är fortfarande inte hostfri och det blev inte mycket sömn i natt då hon valde att ha en hostnatt. Till råga på allt var det min "medicin-natt" så jag hade lite feber och mådde rätt rejält illa. Vi valde trots allt att lämna Lilla J på dagis i morse och åka till våra jobb. Det är ju lång/ledighetsfredag imorgon och hon verkade rätt okey på morgonen...
Väl på jobbet fick vi som vanligt pussla för att få folk till alla ställen eftersom det går en epidemi i VAB, operationer och olyckor blad oss i personalen. Naturligtvis hann jag bara bli omdirigerad och påbörja analyserna, så ringde dagis; " Trött och febrig dotter" löd domen. Det var bara att acceptera halvdag på jobbet för mig, invänta nästa buss och åka och hämta hem henne. Stackars mina arbetskamrater!!!
Nu går Drömmarnas trädgård för fullt på tv:n och Lilla J sitter ömsom i sin lilla fåtölj och tittar snällt och ömsom staplar barnböcker i mitt knä eller drar ut ALLA leksaker från sitt rum till vardagsrummet.
M passar på att fixa med röran trädgården nu när solen visar sig och det är rätt behagligt att vara ute. Själv längtar jag bara till min säng...

RSS 2.0