Julen i kort(het)

Julafton:
Julaftonsmorgonen började med mys med lillfamiljen (det var stora barnens pappas tur att ha julafton i år). Då öppnade Lilla J paket och åt upp en hel stor chokladtomte (innan frukost!!) som låg i julstrumpan, och sen var det grötfrukost som sig bör.

Efter det bar det av för:

julskink-macka, julklappar och bus hos M:s bror med familj. Lilla J fick bland annat en jättefin turkos Hello Kitty-dress av sina kusiner, som naturligtvis skulle på med en gång och sen satt på resten av julaftonen. Det är ju mycket skönare med myskläder än finkläder. Det förstår ju alla.
Sen bar det av hem igen för lite vila och lek med min och M:s julklapp till varandra (Wii), innan mina föräldrar och syskon (inkluderat svägerskan) kom för:

massor av julmat...

trevligt umgänge vid matsalsbordet...

och julgodis och glögg.
Och så klart mer Wii-spelande under glada (och frustrerade) rop och skratt.

Juldagen
Eftersom svägerskan är amerikan och stora barnen kom till oss firade vi så klart jul även på juldagen. Då samlades vi hemma hos systern och svägerskan för grötlunch och julfika...

och så kom tomten med en hel massa julklappar.

Annandag jul
Under annandagen var vi bara hemma, hela stora familjen, och tog det lugnt, lekte med alla julklappar, spelade Wii...

och några i familjen var ute en sväng och åkte pulka bl.a. från altanen (i trappan) ner i trädgården.

Senare på kvällen skjutsade jag in storbarnen till mormor och morfar. De fick en stockholmsresa med två nätter på hotell tillsammans med mormor och morfar av dem i julklapp och sov hos dem natten innan, för att vi skulle slippa tidigt trassel med skjuts måndag-morgon (skönt eftersom jag dessutom jobbade då).
Och nu är julen slut (alldeles för snabbt som vanligt) och vi inväntar nyår. Idag är jag ledig från jobbet och vi beslutade oss för att bara vara hemma och mysa innan det bär av för ett eftermiddagsbesök hos svärföräldrarna.
Dock dags att klä på sig utemunderingen och gå ut och åka lite pulka med Lilla J.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0