Full fart mot röran

Nu...NU är det ingen återvändo alls. Övre delen av huset är helt demolerat och vi har just nu en presenning som yttertak. Snickarna kommer hit vid sju varje morgon och sätter igång att bända, såga och bryta loss allt som går på vårt tak (och panel).
I lördags roade vi (jag och sambon M) oss med att plocka bort takpannorna. Vad tacksamma vi var att vi bor i en sluttning och kunde, med hjälp av en ramp M byggt, gå av taket och ner i skogsgläntan där pannorna nu placerats. Det hela gick förvånansvärt smidigt, men oj så tungt. Som tur var fick vi hjälp mot slutet, när det kändes som allra tyngst, av min pappa och min duktiga son (som tillbringat natten hos sin mormor och morfar och nu fick skjuts hem). Stordottern hjälpte mer till med att passa lillasyster hela tiden men var uppe och bar en eller två takpannor mot slutet även hon... så hon var duktig hon med. Hade inte hunnit så långt om hon inte var barnvakt under tiden.
Kvällen avslutades välbehövligt med köttfärslimpa, potatis och sås och lördagsmys tillsammans med mina snälla föräldrar.
Skottkärra var bra i början när pannorna var på andra sidan huset

Lite extra hjälp på slutet

När vi vaknade på söndagsmorgonen var vi rätt glada att vi var klara med takpannorna, även om träningsvärken och ryggvärken inte alls var så illa som vi befarade den skulle bli.
Istället fortsatte vi med att måla garaget som M påbörjat under veckan. Det är nog rätt skönt att få det färdigmålat innan det är dags för megamålningen på "nya" huset... Det ska bli sååå skönt att bli av med den hemska aprikos-rosa färgen som någon innan oss måste tyckt var perfekt för detta hus. Nu blir det beige-vitt med vita knutar och mörk-mossgrönt runt fönster och dörrar.
Bergvärme-borr-mannen var också här med ett par extra karlar och hämtade borren (som borrat färdigt efter mycket om och men) och firade ner slangen så vi kan få in värmen i huset. Utöver det var vår elektriker-granne/vän här och drog om lite el... Så det var full fart hela dagen.
söndagsmålning... bort med det aprikos-rosa (även om den nya färgen
nästan ser rosa ut här också, ska ju målas en gång till så färgen under inte
lyser igenom...)

Framsidan på garaget färdig

På torsdag ska evtuellet hela taket vara borta och det nya påbörjas. Beror bl.a. på om regnet vill hålla sig borta eller inte. Och så vet vi hur det är med husbyggen... så jag och M är lite skeptiska. Vi tar det som en glad överraskning om det blir av som de säger.
Idag ska ställningen runt huset upp, en karl är här och gräver ner slangen från bergvärmehålet, och snickarna stampar just nu omkring på taket och dunkar och bankar. Behöver jag säga att hela tomten ser ut och låter som en byggarbetsplats... Och här inne går jag och lilltrollet. Tur vi har lite aktiviteter inplanerade framöver.
Gissar att vi får en hel del jobb med att återställa gräsmattan i vår

Tja, vit presenning kanske inte är så fel som tak ändå... och varför inte
ett svart hus?! Eller näe...

Det regnade bräder utanför fönstrena igår

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Det händer verkligen grejer hemma hos er. Verkar ju gå riktigt smidigt. När planeras allt vara klart?



Kram, Ulrika

2009-09-01 @ 10:04:38
Postat av: Lina

Vad kul att se allting - följa det hela trots man är en ocean ifrån! Fortsätt så! KRAAAM /Sis

2009-09-01 @ 13:23:18
URL: http://lmve.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Ulrika(vad konstigt det blir... hehehe):Utvändigt väntas det väl klart om ett par veckor, invändigt ska ju Micke göra det mesta så vi får se. Men han är rätt snabbarbetad så vi hoppas på att vara klara till jul iaf.

Lina: Ska försöka uppdatera så ofta som möjligt. Är på väg ut med kameran precis nu... för det ser ännu värre nu.

2009-09-01 @ 16:36:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0