Bränt

Tänk, man lär sig minst något varje dag...
Igår lärde jag mig att det inte alls är någon bra idé att koka ris och blogga samtidigt. I alla fall inte sätta på ris på plattan för att koka upp och sen gå därifrån och sätta sig framför datorn. Resultat: en spishäll full med överkokat risvatten, en kastrull som troligen aldrig går att få helt ren och ris som fläckvis blivit brunfärgat i översta lagret och helt svart i det understa lagret... och smakar smått "rökigt".
Bränt, brunfläckigt ris...

Men med ugnsstekta kycklingfiléer, grönpepparsås och cocktailtomater gick det att äta ändå... Det var bara att låtsas att det var kycklingen som smakade smått bränt, som om den var grillad på lite för varm kolgrill.
Bränt ris, ugnsstekt kyckling, görnpepparsås och cocktailtomater...

Nu känns det som om hjärnan också kokat över av allt som händer om mig och kring mig... på jobbet och hemma... Dags att testa om den kan svalna av under natten.

Jobb

Wow, idag har jag varit på jobbet... hela dagen. Nu hoppas jag på hela veckan. Men det kan man aldrig så noga veta... helt plötsligt är det där igen, VAB-trollet. Vill så klart hemskt gärna vara hemma med vårt lilla busfrö, men inte när hon är sjuk och till råga på allt förlorar man massa lön. Visst man får ersättning från Försäkringskassan... någon gång nästa år eller något. Har inte sett röken av några pengar ens för mina VAB-dagar i början av februari. Tur jag inte är ensamstående, då hade det blivit krångligt att betala alla räkningar.
Annars känner jag mig halvdöd idag. Gårdagen var rätt rörig, både i praktiken och psykiskt, men återkommer om det senare.
Idag var jag duktig och traskade över till reumatologen och tog de obligatoriska "varannan-vecka-blodproverna" så de kan hålla koll på mina levervärden och alla andra värden man kan hitta i blodet. Har så smått börjat vänja mig vid dessa förut så förhatliga prover. Men idag gjorde det ONT. Sköterskan som stack mig var väldigt trevlig och tillmötesgående, men sticka kunde hon inte. Dessutom drog hon åt stasen något extremt... och det är nog det jag tycker är värst av allt.
Hoppas på att det är den andra sköterskan som sticker mig nästa gång...
Nu plingade klockan på mikron och sa till mig att det är dags att vända kycklingfiléerna i ugnen... Snart är det mat och sen väntar den efterlängtade sängen

Helgen

Så kom helgen... och så gick helgen... Varför går det så fort för?! Ibland får jag nästa fart-ångest.
Fredagsförmiddagen med Söstra mi blev till nästan en hel dag med henne. Vi hann med både gos med "Valle the cat"


vara sociala:


äta scones och dricka kaffe

och se film, innan M kom hem och vi åkte in till mataffären för att handla fredagsmys.
Lördagen spenderades på stan eftersom E hade uppspelning med sin klarinett. Den stora "lyckan" var att vi kom precis lagom till Eric Saades singel-signering... utan att veta om att han var i stan. Det blev till att köpa två singlar för 20 kr/st till E och T och köa 25 min för att få dem påskrivna. Men efter det var dagen räddad (till och från mellan syskonbråken iaf). Ingen kamera hade jag med mig, men mobilen fick duga... Denna stora händelse var ju tvungen förevigas:
E och E...



T och E...


I söndags tog jag en morgontripp till mitt gamla universitet för att en obligatorisk föreläsningsdag i distanskursen jag går. Mycket hundsnack blev det (går en kurs som heter Hundens beteendebiologi 2... för att samla ihop lite mer kurspoäng och kunna ta ut min magisterexamen snart).
Idag hade jag tänkt ta en tur till shoppingcentret för lite mat- och klädinköp och lunch. Men Lilla J och sommartiden är inte helt överens, så det där med sovtider är lite rörigt. Det blev till att stanna hemma och ta sig an tvätthögarna i badrummet istället.

Film

Fick skjutsa mina storbarn till skolan i morse eftersom M skulle till Stockholm i jobbet och var tvungen att åka väldigt tidigt. Passade på att åka förbi föräldrarna en sväng (skulle lämna en övernattningsväska för E ska sova över hos en kompis) och fick med mig lillasyster "Sis" hem.
Solen lyser så fint ute och det är väldigt vårigt, men vi trotsar det och ser en film istället. Jag tillhör (den ändå rätt stora) skaran som inte alls känner mig pigg och glad av det plötsliga ljuset som kommer med våren... vårdeppen kommer alltid som ett litet brev på posten så här års... Så jag försöker portionera upp ljuset när det kommer. Då får det bli lite film först och sen ut i ljuset en stund i eftermiddag.
Filmen vi ska se är en film både jag och Sis velat se ett tag:
An education

... måste bara få Lilla J i säng först.

Dimma

Klockan är 09:00 och jag har varit vaken i ca 4 timmar och uppe i tre. Lägger man till de tre timmar jag spenderade med att läsa nere i tv-rummet i natt eftersom Lilla J väckte mig med sin hosta och medicinerna gjorde det omöjligt för mig att somna om (illamående och någon konstig övertrötthet), blir det inte många timmars sömn kvar (ca 3 sammanlagt).
Jag känner mig i stort sett som vädret utanför
Grått och dimmig...

och längtar bara tillbaka hit:
sköna varma mjuka säng

Men Lilla J är vaken och då måste hennes mamma också hålla sig vaken. Magen vill visst ha lite frukost också, så det är bara att masa sig ner i köket och se om kaffet är klart. Fast först fortsätter vi gosa lite med vår överkeliga och genomsnälla "Valle the cat".
Lilla J redo för gos (ja hon är klädd i en tröja som byxor, med ena benet i tröjärmen... man måste ju prova...)


Vill gärna ligga med huvudet PÅ gosekatten, men når inte riktigt ända fram


Klappar lite istället

Tjejhelg

I helgen var det tjejfest... Jag och tre väninnor tog en paus i vardagslivet och drog ut på Östersjön med Birka Paradise. Det blev ett dygn av massor med mat, dricka, dans, gemenskap, skitsnack... sa jag dans... och avkoppling. En riktigt lyckad helg alltså.
Jag ÄLSKAR bufféer. De varma rätterna på Birka-buffén var väl inget att skryta med, men efterrätterna.... Mmmmmm!!!!


Kompisarna var förvånade över hur mycket jag kunde äta och var tvungna att ta bevisbilder


Isen fanns kvar som isflak nästan hela resan över


När jag kom hem var det till en sjuk liten familj. Både M och Lilla J var och är genomförkylda med feber och allt annat tillbehör. Efter att det mesta av dagen-efter lagt sig insåg jag att även jag var medlem i vår lilla förkylningsklubb. Nu är jag hemma och tar hand om min lilla hostiga tjej och försöker kurera mig själv och snart är det sovdags för både Lilla J och hennes mamma.

Räkfrossa

I fredags sov stordottern över hos sin mormor och morfar och då passade resten av familjen på att frossa i färska räkor. Stordottern slipper helst undan dessa små rosa djur och var inte alls missnöjd med att få mysa hos sina morföräldrar och äta hamburgare från amerikanska M-stället istället (dessutom hade hon och två kompisar vunnit en talangtävling med en sketch de själva skrivit och framfört... så för henne kunde nog inte kvällen bli bättre). Älskade M och sonen grundade med varsin hemmagjord hamburgare först, men själv tyckte jag det räckte med räkor och tillbehör.
Dukat fredagsbord med färska räkor, vindruvor, melon, sallad, ost och kex och vitt vin (cola till sonen). Det obligatoriska vitlöksbrödet stod fortfarande i ugnen


I morse hittade jag godisskålen med en ensam gul liten malaco-fisk i. Vad ensam den såg ut. Undrar vad en gjort för illa för att bli ensam kvar. Nu har den fått återförenas med de sura napparna, kryptoniterna, häxvrålen, gröna gelégrodorna, colaflaskorna, punchknapparna och ferraribilarna i min mage...
Liten ensam gul malaco-fisk

Fredagsfrukost

På fredagar, när jag är hemma och mammajobbar, har jag infört Fredagsfrukost för mig och Lilla J.
Det innebär lite extra god frukost med kokt ägg, rostat bröd, yoghurt och juice (och kaffe till mig). Lilla J får alltid börja med lite yoghurt medan jag kokar äggen, sätter på kaffet och plockar fram pålägg. Jättebra träning att äta med sked tänker jag... Jobbigt tänker Lilla J som tar till lite snabbare metoder...






Mycket snabbare... och kladdigare...

Kalas

Det vrålsnöar ute, lilltjejen hostar så hon nästa kräks på nätterna (blir troligen VAB imorgon) och mina leder värker riktigt illa. Det känns som om dagen kunde varit bättre.
Men på den positiva sidan kan jag säga att min hals är bättre, bara lite envis hosta kvar, och att jag fortfarande är feberfri så jag kan börja ta mina mediciner mot reumatismen på onsdag. Hoppas dessutom på att lilla J kan gå på dagis på onsdag så jag kan återvända till jobbet.
I lördags hade jag till slut mitt lilla födelsedagskalas med familjen, föräldrarna, systeryster och svärföräldrarna. Jag fick finfina presenter (pengar, presentkort på kläder, fin blå glasfisk, chokladask... av stordottern..., blompinne i form av en mus... från sonen... och vårgul blombukett) och så åt vi varm smörgåstårta med operatårta och kaffe till efterrätt. Naturligtvis tittade vi även på Melodifestivalen och vräkte i oss massa godis, popcorn, snacks och läsk. Det var precis som en kalas-lördag ska vara med andra ord.
Nu börjar nog lilla J tröttna på sin fåtölj och tv:n (trots att det är "Glada grodans gäng" som visas) och behöver sysselsättas lite. Kaffe och lite överbliven tårta skulle inte sitta fel heller.
Min vackra vårgula födelsedagsbukett


Fin blå glasfisk som ska få stå i proppfulla vitrinskåpet


De jättefina örhängena jag fick av min älskade M på min riktiga födelsedag (något suddig bild dock), som kom i...


den här vackra porslinsasken


Lilla barnstolen från IKEA som Lilla J nu tröttnat på och överlåtit till Stora nallen

RSS 2.0